onsdag den 21. september 2011

Hyggedag

Niecen er verdens nemmeste barn. Jojo, hun har da perioder hvor det tager lige lovlig længe inden hun lægger sig til at sove, og hun kan også godt blive rimelig hidsig og skrige rimelig højt, men det gør man jo, når man kun er 20 måneder. Men hun er god til at bede om hjælp, og god til at sætte ord på når noget driller (som regel ordet "dumme" som hun har lært fra Ann Forslinds glimrende bog "Baby sur") og bedst af alt forstår hun begreberne "sidste gang" og "ikke mere" Jeg siger jer, der er ikke noget pis med det barn - 9 ud af 10 gange erklærer hun sig enig når man sige nej.

Derfor er det også lige til at overskue når vi skal passe hende. I den her uge havde dagplejen noget ferie (jeg siger jer, mine børn skal i vuggestue!) og derfor passer jeg hende i dag. Vi har leget med "lille lego" og været nede for at fodre ænder og så er "møffer" blevet terroriseret. "Møffer" er vores kat Murphy, og han rangerer nu over os - det først hun gjorde da hun kom var at gå rundt i lejligheden og kalde "møøøøøøøøøffeeeeeeer" og "miiiiiish!" Nu ligger hun i barnevognen nede i haven, hvor hun uden så meget som et kvæk bare lagde sig til at sove - ulempen er at man faktisk bliver helt i tvivl om den der alarm nu også virker. Kan virkelig få noia over hvis hun nu lå dernede helt alene og var ulykkelig?

Dagens største udfordring er at finde ud af hvad fanden "ganker" betyder. Jeg spurgte moderen da hun var forbi til frokost, men hun ved det heller ikke. Niecen siger det rigtig tit og bliver ret sur når vi foreslår "danser", "gynger" eller andre tydeligt helt forkerte ting. Det er sgu heller ikke nemt at gøre sig forståelig når man taler et sprog hvor "bobberbuller" betyder "sommerfugl"

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Vidste du, at kommentarfelter dør, hvis ingen skriver i dem? True story.