tirsdag den 2. juli 2013

Indrømmelse

Jeg ved det kan være farligt at sige, her midt i østebro-speltmor-blogger-segmentet, men jeg er altså ikke fan af Julia Lahme. Overhovedet.

Julia Lahme er faktisk på veto-listen. Men det blev bedømt som værende lidt for indforstået til et blogindlæg. For det har jo ikke noget med Julia Lahme personligt at gøre. Det kom sig bare af at det er hendes navn der står på den der åndssvage bog (jamen, I ved alle sammen hvilken en jeg mener, selvom I ikke synes den er åndssvag)

Undskyld, Julia. Men (næsten) hver gang jeg læser noget af dig bliver jeg sådan "arhmmen, så come da lige on, altså". Så nu skal jeg nok holde op.

19 kommentarer:

 1. Jeg kan godt lide hende, men kender andre end dig, der heller ikke er fan. Hurra for forskellighed!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ej, nu må du stoppe - det ville være meget bedre hvis alle bare var ligesom mig ;)

   Jeg læste faktisk med på Julias blog inden hun udgav Den Der Bog og inden hendes indlæg blev mere debat-agtige. Og så blev det ligesom tydeligt at vores tilgang til at have børn og være børnefamilie er VIDT forskellige.

   Jeg overvejer at skrive en bog som modvægt (for jeg synes faktisk hendes bog er udtryk for en virkelig ærgerlig tendens, men det er et andet indlæg) - men hvem ville gide købe en bog om at have børn, hvor der ikke står andet end "det er faktisk slet ikke så pisse kompliceret"

   Slet
  2. Jeg tror bare, jeg har taget Den Der Bog som noget easy-reading, lidt ligesom chick-lit. Men du kan være sikker på, at hvis du skriver den der modvægtsbog, så læser jeg også den ;) (hvad med bare et indlæg til at starte på - det læser jeg også gerne - og det tror jeg også andre vil gøre).

   Slet
  3. PS. Jeg er heller ikke enig med hende om alt. Bla. tror jeg ikke jeg kunne gå på arbejde med et spædbarn, der var 4 (tror jeg) dage gammel. Men jeg kan godt acceptere, at det var hendes valg og det som var bedst for hendes familie (går ud fra de havde talt om det hjemme)...

   Slet
 2. Taler vi om den der bog om en baby?

  Hvis ja, så elsker jeg dig lidt mere.
  Jeg er den eneste i hele verden der (indtil idag har skrevet en kritisk anmeldelse (hvis man kan kalde den det?) på min blog....

  SvarSlet
  Svar
  1. Og det var endda i URBAN (som det eneste indlæg nogensinde) - Juni 2009.

   Slet
  2. Ja, vi taler om baby-bogen. Som jeg var virkelig WTF?! over da jeg læste den, men som jeg ikke snakkede alt for højt om, for jeg havde jo ikke selv prøvet at have en baby.

   Men NU har jeg jo en baby, og jeg er stadig "Ahmmen, come nu lige on" over den, så måske tiden er ved at være moden til et indlæg.

   Måske det er fordi vi er jyder, der bare ikke forstår sådan noget Kjøwenhavner-fis!?

   Slet
  3. Men på den anden side, måske ikke... for så ville jeg jo næsten være nødt til at læse den igen

   Slet
 3. Altså. Jeg sys faktisk at baby-bogen var ret sjov. Og den gjorde mig mere afslappet, da jeg ventede Krabbe. Fik sådan en lidt mere.. Nåårhh, det skal nu nok gå.
  Men Løgner-bogen kan jeg ikke lide og jeg er for længe siden stoppet med at læse bloggen fordi der intet personlighed var tilbage.

  Og så blir jeg i øvrigt ret Ramus Modsat, når der optræder heppekor.

  Jeg synes altså, at du skal skrive de der indlæg. Vi to er ikke ens, og vi har ikke helt samme syn på sagerne, men jeg vil virkelig gerne læse hvad du mener om alt det her på et mere overordnet plan.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er enig med @Husmoder - vi vil have et indlæg ;)

   Slet
  2. Jeg stemmer i (heppekoret) med husmoder og Birgitte! Jeg vil også rigtig gerne læse dine tanker.

   Slet
  3. Nåmmen, så bliver jeg jo nødt til at skrive det. Æih, gruppepres! Men jeg læser altså ikke bogen igen!

   Slet
 4. Hun er sgu da også max belastende. Jeg gider hende så lidt, at jeg ikke engang har værdiget bogen et blik. Men jeg vil gerne læse din :-) Kh en Østerbromor, der hepper på hvid hvede og andre syndige fornøjelser...

  SvarSlet
  Svar
  1. Det eneste jeg synes er genialt fra den front er #glimmeronsdag (som jeg desværre ikke kan være med til fordi kameraet på min telefon er ganz kaput)

   Slet
  2. Den er jeg med på! Glimmer kan man ikke få nok af :-)

   Slet
 5. Jeg synes sgu hun har det gjort det ret godt. Det er da meget sejt at bygge en hel forretning op omkring at få et barn.

  Men nej, jeg har kan heller ikke holde bloggen ud, og når jeg har læst noget af hende, tænker jeg tit, at det måske handler lidt mere om, at hun skulle tage og slappe lidt af i morrollen, i stedet for at føle sig forfulgt.

  Men jeg hader virkelig også 'Nynne'-fiseringen hvor det til tider handler mere om en selvironisk distance end hjerteskær ægthed.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er lige præcis det jer mener! Det er som om mor-rollen er blevet en offer-rolle, og for mig blev den der bog bare indbegrebet af den tendens.

   Slet
 6. Julia har efter min mening skrevet en fin bog. Jeg oplever den på ingen måde som, at hun prædiker sandhedén, men blot sine egne oplevelser. Jeg mener det er en helt fin kontrast til den glorificering af moderskabet der ellers hersker enormt i den verden Julia befinder sig i.

  Der findes da også flere indlæg her på bloggen som beskriver livet med en baby, en udearbejdende mand og en uoverskuelig opvask som hårdt - Hvad er forskellen?

  SvarSlet
  Svar
  1. Som jeg ser det er der en enorm forskel på "hårdt" og "svært" - og der er en enorm forskel i hvordan man går til tingene.

   Men uddybende indlæg kommer, når jeg får det skrevet færdigt. For det handler i virkeligheden overhovedet ikke om hvordan Julia Lahme er mor eller hvordan jeg er mor. Men om hvordan vi (som samfund, om man vil) ser på det at være forældre.

   Slet

Vidste du, at kommentarfelter dør, hvis ingen skriver i dem? True story.