torsdag den 27. juni 2013

Mød min mor, Kvinden Der Får Ting Gjort

Jeg fik ringet til min mor, som selvfølgelig gerne ville komme. På trods af at hun skulle hjælpe min moster med at flytte-rengøre lejlighed lørdag formiddag. Hun sagde ting som "Selvfølgelig kommer jeg, hvis du har brug for det" og "Jeg skal lige snakke med far om hvornår det passer bedst" og "Det er ikke noget problem". Så lørdag eftermiddag klokken kvart over fire ankom den tornado af effektivitet, der er min mor. Inden aftensmaden var lejligheden i en tilstand, der ikke længere kunne beskrives som uhumsk (kan man så sige den er humsk?) og søndag formiddag sørgede hun for at vi kom til bunds i resten. Min mor kan ikke sidde stille ret længe ad gangen, og hvis der er en opvask der skal tages eller tøj der skal lægges sammen, så gør hun det.

Derfor nåede vi at:
 • Vaske alt tøjet (på nær en lille bunke t-shirts)
 • Feje alle gulve (Manden sov, så vi kunne ikke støvsuge)
 • Få smidt en masses pap ud
 • Vaske gulv i køkkenet
 • Rydde op i spisestuen (bord lignede Jerusalems Klamme Ødelæggelse)
 • Vaske tripp trapp stol ned
 • Gøre ovnen ren (min mor, for "nu var hun jo lige igang")
 • Rydde skrivebordet for uautoriserede bunker
 • Rydde op i stuen
 • Afstøve og vaske samtlige overflader
 • Lægge alt tøjet sammen (på nær det der var i vaskemaskinen hhv tørretumbleren)
 • Tage Monster Opvasken fra Helvede
 • Gå ned med (en masse) skrald

Selvfølgelig legede hun også en masse med babyen, men hun har mad skillZ i at lave praktiske ting samtidig med hun leger med børn. Min mor er vuggestuepædagog, og jeg ved ikke om det er derfor hun er så god til at multitaske, eller om det er fordi hun er så god til at multitaske at hun er så god til at være pædagog. Ikke at jeg siger min mor er den perfekte pædagog eller noget - for hun er fx virkelig dårlig til at huske sangtekster.

Min mor (i færd med MOfH): "Er det kedeligt at ligge på gulvet, Grynte? Uuuuh, kan du høre det blæser? UuuUuuUUUuuuuh!
Blæsten kan man ikke få at se
Det' der ikke noget at gøre ved
Men når møllens vinger drejer
Og når alle... røve... dingler..."

6 kommentarer:

 1. Hvor sejt gået af din mor! Og hvor endnu sejere gået af dig at få spurgt om hjælp. Det er altid sværest, når man har mest brug for det. Min svigermor er cirka ligesådan. Man ved, hun har været der, når alting er foldet (tøj, sokker, poser, tæpper). Nu siger du, din mor er pædagog, men for mig lyder det mere som om, hun er inde i Nik og Jay.

  SvarSlet
  Svar
  1. Inde i Nik og Jay? Det håber jeg godt nok ikke. Gys.

   Slet
 2. Mødre er the shit - især dem, der multitasker og gøre hytten ren, vasker tøj og aktiverer børn imens de også laver aftensmad-ish. Min går under navnet "Den hvide tornado". 1-2-3, så har hun lige ordnet det hele - jeg er dybt taknemmelig over det hun formår. Hun synger til gengæld ikke ret godt - og som hun selv siger, at så lægger pigerne sig altid hurtigt til at sove, når hun har sunget "Jeg ved en lærkerede", for at slippe for at hun fortsætter. Praktisk for alle parter.

  Håber der også var tid til at I kunne hygge jer lidt uden at folde vasketøj imens.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen vi er jo også mødre - så hvorfor kan vi ikke også finde ud af det?!

   Slet
 3. GODT at du ringede efter hende! Man skal ikke kimse ad hjælp i nogen (praktiske) former som småbørnsfamilie. Og mormorens bonus er jo at hygge og synge fine sange for sin yndlings-Gryntegris:) Håber det giver et boost til jer alle til en skøn weekend :)
  Kram med kram på

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror faktisk bare man skal lade være med at kimse ad hjælp generelt. Og blive bedre til bare at tage imod, når den byder sig. Jeg øver mig i hvert fald (og også den anden vej rundt, i øvrigt)

   Slet

Vidste du, at kommentarfelter dør, hvis ingen skriver i dem? True story.