torsdag den 25. juli 2013

Baby update

Alder: 7½ måned

Størrelse: Tyk og fed og lækker og et sted mellem str. 74 og 80. Går overraskende lidt op i de præcise mål.

Søvn: Hele natten (af og til afbrudt af en amning) og to lure om dagen. På det sidste har lurene endda ofte sneget sig op over en time.

Mad: Ammer stadig alt det hun vil have, men tit vil hun hellere have almindelig mad, så hun får 2½-3 måltider om dagen. Hun spiser grød og mos og frugt og små bitte rugbrødshapsere. Banan og nektarin er klare favoritter.

Tænder: En lille bitte bisse, der dukkede op for en uge siden. Hun har overhovedet ikke virket generet af det, men sidder ofte og sutter på tanden. Det ser simpelthen så nuttet ud.

Motorik: For to uger siden kunne hun trille, dreje rundt og skubbe sig baglæns (i et forsøg på at komme frem) Nu kan hun møffe sig effektivt fremad, komme op på alle fire, tage kravleskridt med benene (og med lidt held med hænderne) og det er også lykkedes hende at komme op at sidde. På to uger. Shit, altså.

Sprog: Hun snakker og råber og hviner. For tiden er det BWAP-BWAP-BWAP, der bliver råbt mest. Hun rækker ud når hun vil op, når hun genkender nogen/noget og når der er noget hun vil have. Hun smasker når hun er sulten og vender sig tydeligt væk når hun ikke vil mere. Hun siger "gøh" og kigger på en når noget er interessant, og hun har to forskellige grin: Et når noget et sjovt, og et når andre griner (lidt ligesom Chandler's worklaugh)

Gemyt: Vi har stadig en nem og omgængelig lille baby, der er med på det meste. Ikke at hun er en push-over, for hun skal nok sige til hvis der er noget der ikke er i orden (det går for langsomt med maden, hun må ikke få fjernbetjeningen, hun skal sove etc.) Hun er en trooper, som ikke bliver sur selvom det er over sengetid, og som sjældent får meltdowns - hun gemmer det hele til sengetid når hun har en overvældende dag. Men jeg foretrækker helt ærligt også at skulle bruge en halv time ekstra på at putte ked baby end skulle være sammen med sur baby hele dagen.

Lege: Gryntegrisen er en pilfinger. Big time. Hun vil have fat i alting, altid, og allerhelst forbudte ting som ledninger, telefoner og fjernbetjeningen. Tomme vandflasker er også et stort hit (?) og ting der kan skramle, væltes og/eller tygges på. Hun forstår næsten konceptet i MooBaa og kan selv trykke på knappen på kattebog-med-lyd fra helvede (den er et grænsetilfælde ift vetolisten, fordi der godt nok er batterier i, men den lyd den afspiller er trods alt ægte kat)

Overall: Fem point, ing? Hun er jo lissom en præmiebaby.

Gryntegris Sover I Klapvogn
Gryntegris Spiser Tæer
Gryntegris Er Gået Kold
Gryntegris Poserer Med Vandflaske
Gryntegris Troner I Sofa
Gryntegris I Hængekøje
Gryntegris Bader I Haven
Gryntegris Sætter Sin Hat Som Hun Vil

9 kommentarer:

 1. Nøj hvor er hun sød! Og dygtig!

  SvarSlet
 2. Store barn. Shit det går stærkt, altså.

  SvarSlet
 3. Totalt fem points præmiebaby. Hun er meget dygtig og cute og næsten ligeså tyk som min baby. Måske lige så tyk, alderen taget i betragtning.

  Forresten tænkte jeg over ordet trusse (og derfor på dig og din diskussion af ordet kusse eller hvad vi nu skal kalde den). For jeg synes det er verdens grimmeste ord. Trusse. Helt vildt konet og delikat på sådan en creepy måde. Til gengæld er jeg fan af, når ord, der er relaterede, rimer. Så det.

  SvarSlet
 4. Hun er en ægte lækkerhaps, arhmen se lige de elastikker hun kan præstere! Lige til at bide forsigtigt i. (altså, jeg er ikke kannibal eller noget, fyi)

  Og jeg elsker at hun har to grin. Det har begge mine unger også haft, og en babyudgave af "hahaha - hvorfor ler vi?" er næsten lige så sjov som ægte babylatter.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er lige før vi er kannibaler. Vi bruger i hvert fald lang tid på at diskutere hvad rækkefølge man spiser sådan en baby i. Indtil videre er vi enige om at man starter med tæerne og at kinderne er dessert

   Slet
 5. Armen åh de kinder altså! Hun er sgu da også bare en laber larve!

  SvarSlet
 6. Hvor er hun lækker! Men ja, hvad sker der lige for den der afsindige trang til at gnave i telefoner. Eller ledninger. Eller fjernbetjeninger. Det er nøjagtigt det samme her på matriklen. Hun er en sand ninja, hvis der er elektronik i farvandet. Og en næsten tom vandflaske har også reddet dagen mange gange. Især i bilen. Det er lidt spøjst.

  SvarSlet
 7. Hun ser bare skøn ud - og nogle dejlig store elastikker ;-)

  SvarSlet
 8. Orh, hvor er hun lækker - det ligner de mest perfekte kinder i verden.

  - Kit

  SvarSlet

Vidste du, at kommentarfelter dør, hvis ingen skriver i dem? True story.