tirsdag den 3. juli 2012

Et par ugers billedspam

Engang for længe siden, da det var jul, sendte den søde Dorthe K en lille baby nissehue til Ronan. Og så tog den ene dag ligesom den anden, og jeg fik aldrig sagt ordentligt tak eller delt et billede med jer. Det gør jeg så nu. Tak, Dorthe, vi har været meget glade for den. Så glade at vi først tog den af til hans fødselsdag (det har selvfølgelig intet at gøre med at vi er de dovne typer der bliver ved med at sige "Ah, men vi gør det i morgen")

Nå, men fødselsdag blev det - uden nissehue, men til gengæld med flag på døren og gæster og boller og scones og varm kakao.Der var en helt overvældende mængde kort og gaver involveret. Vi havde slet ikke regnet med gaver og den slags, for vi tænkte at det mest var os der gik op i det med at insistere på at holde en rigtig fødselsdag. Vi havde selv købt en ny lygte og en lille vindmølle, ud over en buket blomster (magen til den vi købte til hans begravelse) Da vi kom tilbage fra kirkegården stod der en stor fødselsdagsbuket fra Emmie og ventede på os, og der var kort fra både min moster og min mormor. Min mor og søster havde fundet en lille sælmagnet, og Mandens forældre havde en jordbærplante (til graven) og en spand frugt (til forældrene) med. Esserne medbragte en buket gule blomster og en æske Melanie-"chokolade" (Lidl's den bedste, sandsynligvis hævn for de to pakker mikropopcorn vi gav dem i bryllupsgave). Dagens overraskelse var den fineste lille sandkasse, hjemmebygget af Jyden - tænkt at Kaye havde husket vi har snakket om at skaffe os sådan en.
Ligesom alle andre har jeg også fået lavet hyldeblomstsaft i løbet af de sidste par uger (og jeg synes i øvrigt vi officielt burde kalde "syllesaft" ligesom Øglen) Vi plukkede omkring 100 skærme, og der blev seks liter saft ud af det. Ved faktisk ikke helt hvordan vi skal komme igennem det hele. Og så har det også fået en bismag undertone af lakridsrod?!

Kaye har også haft fødselsdag, og et par dage inden sad Manden og læste hendes ønskeseddel igennem:

Manden: Halskæde med guldkors, 50cm. 50 centimeter?!
Kaye: Ja, kæden, dit fjols!

Men det var for sent. Mig og Jyden var allerede hysteriske af grin over det billede der dukkede op i hovedet på os.
Jeg var godt klar over at sådan en sag er dyr; alt for dyr til vores budget. Så vi besluttede at nøjes med en forgyldt kæde (guldkæder starter ved 1200kr, korsene ved 600kr) - men jeg syntes alligevel ikke hun skule snydes for et 50cm guldkors, så jeg bagte et kagekors til hende. Så fik jeg også lejlighed til at bruge noget af det guldspray jeg bragte med mig hjem fra England.
I lørdags var vi så i det der Tyskland. Flensborg, nærmere bestemt. Der var en anelse panik, fordi der på billetten stod de kun gjaldt til Padborg - men dsb-medarbejder kunne oplyse om at det er stationerne på kortet der gælder (men hvorfor "/#&!"&% står det så ikke på billetten?) Vi har været ekstremt heldige med vores ferievejr indtil nu. I fredags hvor det regnede havde vi alligevel planlagt oprydningsdag, og lørdag kørte vi fra de mørke skyer da vi nærmede os grænsen. Virkelig lækkert, men tilpas-og-ikke-for-varmt vejr hele dagen i Det Store Udland.
Charmerende tysk gågade

Frokost på en bænk ved busstationen (der var skygge)
Ikke at det kommer bag på nogen, men vi kunne ret hurtigt konstatere at de er mærkelige, de tyskere. Der var helt absurd mange skobutikker over det hele. Og apoteker. Og et så varieret udvalg af rengøringsartikler, selv i Euro Shoppen, at man må konkludere at de alle sammen må lide af rengøringsvanvid. Men det mærkeligste af det hele var at stifte bekendtskab med konceptet Bubble Tea. Som, for at være fair, slet ikke er et tysk koncept, men vi har ikke set det før, og det er virkelig, virkelig underligt. Det var ikke fordi det var dårligt, men jeg forstår det ikke rigtigt - foretrækker nok min te og min frugt adskilt.


Selvom de "danske specialitter" lød fristende (især den "sky sovs") endte vi med en burger. Som blev bestilt på engelsk, for mit tysk er for gebrokkent til jeg kan gøre det klar at jeg ønsker vand fra hanen og ikke mineralvand fra flaske - til gengæld var servitricens engelske ikke meget bedre end mit tyske, men vi fik da hvad vi ville have. Men hvad sker der egentlig for at ens engelske bliver dårligere fordi man taler med en der er dårlig til engelsk? Og er også næsten helt umuligt at finde det engelske frem, når man lige er blevet tiltalt på tysk.


Bagefter fandt vi en lille cafe, Cafe K, hvor de havde hjemmegjort kage og lige den slags te man gerne ville have (rooibos) - men kaffe og te er også sådan  noget der er over alt, ovre på den anden side af grænsen, så det kan sagtens være tyske cafeer generelt er mere velassorterede, tewise. Der var i hvert fald hyggeligt, på den skyggefulde, lune sommeraftensmåde.

Tysker-loot
Det ses måske ikke så godt på billedet, men vi fandt et lille-bitte strandsæt til Ronans nye sandkasse i Euroshoppen (blandt andre gode ting - det koster jo kun en euro, mand!) Det viste sig så at Kaye havde købt nøjagtig samme sæt, nede i den lokale Boun10. Ha.

2 kommentarer:

 1. Hvorfor mon mit syllesaft er meget mere mørkt end dit? Næsten som fersken-is-te? Er det fordi jeg brugte en blanding af brun farin og rørsukker?

  Nå, men jeg stoppede det hele i fryseren - så ser vi om jeg får det brugt :)

  Og hvor lyder den der fødselsdag hyggelig - og skønne gaver... og hyggelig flensborg tur... ihh altså ;)

  Jeg har fået bubble tea i Beijing engang... har nu aldrig set det herhjemme.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror bestemt det skyldes at du har brugt mørkt sukker - jeg har brugt rent hvidt :)

   Og jeg spurgte Google, som siger at man kan få bubble tea i både Kbh og Aarhus (aaaaaarhus, hold kæft det lyder åndssvagt) Men har ikke set det live

   Slet

Vidste du, at kommentarfelter dør, hvis ingen skriver i dem? True story.