onsdag den 3. oktober 2012

Godt det snart(agtigt) er tirsdag

Nåmmen fødselsforberedelse i mandags var fint. Bortset fra at det var det ikke. Havde mange mærkelige drømme om natten og i går følte jeg mig helt i kulkælderen, og følte slet ikke vi rigtig havde fået klar besked. For hende der har kurset er nyuddannet, og derfor stadig meget fagnørdet - men dog uden altid at have helt styr på de nærmere detaljer, eller at kunne komme med konkrete tal. Og så sidder man der og har fået information som man bliver bedt om at forhold sig til, men uden man har fået et reelt grundlag for det. Så det er nok meget godt vi skal til sædvanlig erfaren, helt-nede-på-jorden jordemoder på tirsdag, så jeg forhåbentlig kan få nogle lidt mere håndgribelige informationer.

Hjælper så heller ikke rigtigt på stemningen at Manden har fået rigtig øv-ondt i ryggen og, forståeligt nok, virkede lidt fraværende i går. Syntes dog ikke det var helt ok at han grinede mens han trøstede mig efter jeg slog albuen ind i bordkanten og bare begynde at hyle, fordi det hele bare var alt, alt for meget. Og syntes slet ikke det var ok, da jeg lå i sengen og tudede og forsøgte at forklare ham at jeg endelig havde fundet ud af hvad der gjorde mig så ked af det og usikker, og han så bare faldt i søvn.

I dag stod han så (relativt) tidligt op og gik efter rundstykker, fordi han syntes vi skulle fejre at han har friuge som vi plejer, selvom han har været hjemme med dårlig ryg de sidste to nætter. Og han lavede morgenmad på sengen og sagde undskyld, og selvom det var både tiltrængt og hyggeligt hjalp det ikke det vilde på overskuddet. Hans ryg er blevet meget værre, så det han kan overkomme er at ligge meget stille og sove.

Han kæmpede sig dog op for at komme med ned til lægen til sidste graviditetsundersøgelse, og det er jeg virkelig glad for han gjorde. Jordens Rareste læge er nemlig blevet langtidssygemeldt, så det var en ny uddannelseslæge vi kom ind til. Og det var rimelig meget røv og nøgler. Er glad for det er en let og ukompliceret graviditet, for ville godt nok ikke være tryg ved hende, hvis jeg var bare det mindste i tvivl om hvoridt alt var som det skulle være. Hun virkede i det hele taget lidt som den type læge der er lidt træt af patienter, og sluttede af med at sige "Hvis der er noget, kan I jo bare ringe... til fødegangen". Godt så.

Jeg er heldigvis kommet af med det værste af de der trælse tanker, og har nogenlunde fundet ind til den rigtig mavefornemmelse igen. Men føler bare stadig at jeg mangler at få grædt ud, og trænger i den grad til at give slip og bare gå død på sofaen. Desværre bare ikke en mulighed når man udgør hele den andel af husstanden der kan bevæge sig. Bortset fra katten. Men den laver nok ikke varm kakao til mig.

Ej, rundstyk at det her bare blev endnu et klynkeindlæg. Jeg havde ellers tænkt jeg ville skrive et indlæg om hvor helt igennem underholdende det er at læse "Stump i mors mave" sammen med Niecen. Nå, det må så lige blive en anden dag, hvor det ikke føles helt så meget som om min hjerne er ved at glide fra hinanden.

8 kommentarer:

 1. Kæreste var med til første lægebesøg og første jordemoderbesøg. (Og til de 2 almindelige scanninger og til fødselsforberedelse i privat regi) Mere skete der heller ikke til de besøg, og så brugte jeg dem i stedet til et sted at få talt om mine tanker om parforhold, hvad man kan forvente og kræve af sin partner og deslige. Det fungerede fint. Jeg tror, det er de færreste mænd, der helt er med på det hele, fordi det trods alt er kvinderne, der er gravide og hormon-plagede og skal føde og kan mærke barnet hele dagen. Og det er vist også ok. Måske er det nok at skrive sig ud af ked-af-det-heden? Eller tale med en kvinde, der kender hele historien?

  SvarSlet
  Svar
  1. Manden er med til det hele. Jeg kan slet ikke forestille mig at vi ikke var afsted begge to hver gang vi skulle noget med Baby. Og jeg kan heller ikke forestille mig ikke at dele alting med Manden, eller at der var noget han bevidst holdt for sig selv. Jamen, vi er nok bare det der trælse par - The Married Blob. Hehe

   Slet
  2. Det handler heller ikke om, ikke at deltage eller at dele. Men der er bare ting, særligt ift. graviditet fordi det jo sker med OS og ikke dem, som mænd simpelthen ikke kan forstå eller helt forholde sig til. Og så er det, at andre kvinder kommer på banen og kan være bedre at tale med af og til. Så kan man fx snakke sig ind på en løsning ved at vende det samme 117 gange. Det gider de færreste mænd :)

   Slet
 2. Den er svær den der med mænd og fødselsforberedelse osv.

  I Kolding var der fødselsforberedelse 2 gange - som man kunne få på en dag. M var med. Basta.
  Han var ikke med hos lægen nogen gange - det kunne ikke lade sig gøre. Han var med til jordemoder den første gange, til lægesamtalen pga. genetisk arvelig sygdom, til scanningerne og til den første sukkersyge scanning (for så priviligeret var jeg jo)... Resten (de sidste JM besøg, diætist besøg, sukkersyge lægebesøg, ekstra ekstra vægtscanninger) tog jeg selv. Jeg havde ikke behov for ham til jm - det var ikke fordi han ikke måtte, men jeg synes det var pjat at han brugte (kostbar) ferie/afspadsering på det - som egentlig ikke var noget...

  Jeg er kontrol freak - vil vide alt - være forberedt på alt. Ammekurset i kolding var afskaffet (sparet væk) så jeg læste Politikens graviditetsbog (som egentlig har et ok afsnit om amining) og så var vi så heldige at vi jo var indlagt nogle dage pga. sukkersygen og personalet var så søde og hjælpsomme - og inden vi tog hjem var vi til et lille intimt ammekursus med verdens sejeste sygeplejerske. Det hjalp så meget. Få dem endelig til at vise/hjælpe med at placere ny-baby i nogle forskellige ammestillinger - for os fungerede det jo aldrig at ligge amme (dur ikke til alt for store babser.... ) men der er jo så mange andre måder. En ting er at se det på billeder - noget andet er med et rigtigt barn :D

  Hvad var det du havde behov for konkrete tal på, hvis man må spørge?


  Og man må gerne klynke, ja man må så!

  SvarSlet
  Svar
  1. Altså, der var faktisk slet ikke nogen problemstilling omkring Mand og fødselsforberedelse. Eller omkring Mand og engagement i graviditet, amning, Baby og alle mine udbrud og tanker omkring det. Overhovedet. Det var (og er stadig) kun fordi han ligger syg og har overskud på et minimum, og jeg har overskud på ca. minus, så det hele gik totalt i hårdknude.

   Og det med tallene skriver jeg måske om en anden dag. Orker slet ikke at forholde mig mere til det lige nu. Og undskyld hvis det har blev en totalt mærkelig kommentar - har det bare alt for skidt i dag til at skrive noget bedre.

   Slet
 3. Vi læste også Stump i mors mave med storesøster inden lillebror kom - meget kær bog...

  SvarSlet
 4. hold da op for en oplevelse det måtte have været!

  SvarSlet

Vidste du, at kommentarfelter dør, hvis ingen skriver i dem? True story.