tirsdag den 23. oktober 2012

Nye læsere kan starte her

Øglemoren har åbenbart nævnt min blog ovre i noget blad. Jeg ved ikke om den slags genererer nye læsere, men Øglemoren er jo normalt rimelig klog at høre på, så jeg tænker at der er nogen intetanende stakler der stoler blindt på hendes ord og får forvildet sig herind.

Og så var det jeg tænkte at så ville de da egentlig blive slemt skuffede, sådan som bloggens tilstand er for tiden. Det er jo ved at udvikle sig til en regulær depressionsblog.

Men frygt ej, potentielle (imaginære?) nye læsere! Her sker faktisk lejlighedsvis også andet end ynk og tomgang. Jeg nævner i flæng:
 • Babyen. Jojo, den er stadig inde i maven, men snart så kommer den ud, og så vil der være billeder. Babybilleder. Og det er jo det I allesammen hungrer efter. Jo det er.
 • Kage. Jeg har faktisk indtil flere billeder af kage liggende, som bare venter på at komme på bloggen.
 • Ingen spelt og ingen krea. Ok, det var måske lidt et anti-salg, i betragtning af hvor populære både spelt- og kreablogs er. Oh well.
 • Lego. Lige om lidt kommer der en helt ny afdeling på bloggen med Lego-anmeldelser og Lego-byggeri. Det bliver vildt. Hvis du ikke kan vente kan du læse Konens Overhovedet Ikke Illustrerede Guide Til Overvejelser Man Bør Gøre Sig Inden Sortering - Og Tips Til At Gøre Det I Praksis i ventetiden. Eller kigge på hvor meget Lego vi har her i huset.
 • Uh, og måske det endda vil lykkes at komme så vidt at Julekalenderen kan gøres færdig!
 • Og Manden siger I skal læse min blog fordi jeg er en sej Kone, der har en Baby inde i maven og en kat der hedder Murphy (ja, han er ret nem at stille tilfreds. Manden, ikke katten)
Ja, ok, det var så vist også det. Men det er da marginalt mere spændende end ingenting. Ikke?

18 kommentarer:

 1. Men fare for at dine nye læsere, tror at vi har lavet et kartel, som har til formål at rose hinanden, så vil jeg bare lige sige, at jeg glæder mig til the whole shebang. Både babybilleder, kagebilleder og ikke mindst lego. Og jeg er enig med din mand.

  I øvrigt, hvis du er sådan en der bager kage, kan du så ikke lige knække koden for, hvordan jeg får lavet en "regnbuekage" til Miriams fem-års fødselsdag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Rikke

   Du laver en lys dej, deler den i portioner, farver hver enkelt portion og bager dem hver for sig.

   Du kan også farve hver portion, og så hælde en farve ad gangen i fx en springform, men så bliver det ikke helt en regnbue, mere blandede-farver-agtigt.

   Jeg ved ikke om man kan bruge frugtfarve, men ellers kan du bruge det man bruger til fondant, det gjorde jeg selv i sidste uge. Farven bliver lidt matte udenpå men flotte indeni, så lav evt. kagerne/bundene så store, at du kan skære kanten af.

   Bagefter lægger du dem sammen og smører flødeskum eller noget udenpå.

   Slet
  2. Som Mette ganske rigtigt siger, så farver du noget lagkagedej - ikke med frugtfarve, for det duer aldrig en skid, men med pastafarver. Når du alligevel skal bruge flere forskellige farver, så køb sådan en kasse Wiltons med 8 forskellige i (og de kan blandes på kryds og tværs, så du får i virkeligheden alle de farver du formår at få blandet). Det virker måske dyrt ved første øjekast, men de holder læææænge, for man skal bruge minimale mængder. Og så kan de bruges til alt, også (og måske især) julemarcipanen.

   Når det så er sagt, så skal man bruge relativt store mængder for at farve dej, så det bevarer farven nogenlunde efter bagning - som sagt er det ikke fordi det gør det store indhug i farvebeholdningen, men det er måske ikke lige det sundeste med farvestof i de mængder (hvis du nu skulle være sådan en speltmor der gik op i den slags. Hahahahaha). Og så er det også en kende besværligt at stå med seks separate portioner lagkagedej. Hvis det skal være lagkage, kan du også overveje bare at bruge almindlige lyse bunde og så putte farvet fyld i (pastafarver kan nemt farve både marengs, fløde, smørcreme og mere i den dur)

   Den nemme regnbueløsning ville nok være at bage en bradepandekage eller en stak muffins og så putte farvet glasur/smørcreme/royal icing på. Men det kommer nok an på hvad barnet ønsker sig.

   Nåja, og hvis du slet ikke er til de der kunstige farver og barnet ikke går vildt meget op i at regnbuen bliver naturlig-farvet, kan du også klaske nogle lagkagebunde sammen om hindbærfyld (fx flødeskum pisket med moste hindbær) for lyserød, blåbærfyld for lilla, kagecreme for gul, kakao/chokoladefyld for brun og hvad du nu ellers kan finde på.

   Går ud fra du har spurgt Google om Rainbow Cakes? Der er i hvert fald nok billeder og opskrifter til at blive skeløjet af.

   Slet
 2. Jaaaa!! Babybilleder! Og kage. Og så er der jo mange gode indlæg i gemmerne. Siger jeg lige til horderne af læsere

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha, horderne! Men har faktisk fået en hel fast læser mere siden i lørdags! Det vælter jo ind (og så ikke et ord om at det garanteret bare er en af jer der har læst med i årevis, som bare først har fået sig tilmeldt nu)

   Slet
 3. Smart med et intro-indlæg. Og Rikke, vi ER en lille indspist flok, der alle har bestukket Øglemor med henblik på at blive nævnt. Eller er det kun mig?

  Jeg glæder mig både til kage, baby og LEGO!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har ikke bestukket noget. Det er MIG der har modtaget pakker fra Øglemor, og jeg tævede hende i wordfeud den anden dag. Måske det er noget omvendt psykologi?

   Slet
 4. Stikker lige hovedet ind og siger til alle de nye læsere, at de er godt dumme, hvis de ikke tilmelder sig som faste læsere. For her er helt sikkert værd at komme igen og igen. Og nej, jeg er ikke blevet bestukket. Til gengæld er jeg, som Konen skriver, blevet tævet i WF den anden dag. Det er takken... ;-) (og det bliver forøvrigt en engangsforeteelse, hvis det står til mig)

  SvarSlet
 5. Wow - tævede du hende i Wordfeud - så må du være god. Hun er rimelig hård, synes jeg...

  SvarSlet
  Svar
  1. Pst! Det virker åbenbart kun på random-plader!

   Slet
 6. You had me at "ingen spelt og ingen krea"... Jeg tager gerne Øglemors anbefalinger til mig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Og nu er jeg flov. For hvor virker min kommentar pludselig overfladisk, nu hvor jeg har læst op på dine tidligere indlæg og har læst Ronans historie. Øv, hvor kan livet være uretfærdigt og op ad bakke. Og hvor har jeg meget respekt for, at du har kræfter til at dele din historie og dine hverdagstanker her på bloggen. Jeg glæder mig til at følge med.

   Slet
  2. Ork, ingen grund til flovhed. Livet har heldigvis (og underligt nok) en tendens til at finde tilbage til "helt normalt" :)

   Og jeg blev helt glad for din kommentar. Jeg har ellers altid gået og tænkt det var min aversion for speltboller og filtugler der skræmte potentielle læsere væk!

   Slet
  3. Ha ha, ikke i det her tilfælde. Bevares, jeg har intet imod krea-sider (og følger også med i et par stykker). Men da jeg startede med at blogge, virkede det som om, at der ikke fandtes andet end krea-sider (og så kan man hurtigt føle sig som en outsider, når ens krea-gen er nærmest ikke-eksisterende). Så jeg klappede i mine hænder, da jeg fandt ud af, at det er muligt at blogge om andre ting også;-)

   Slet
 7. Haha, tak for introen! Jeg er sådan en ny læser som ikke er det mindste imaginær! For at det ikke skal være løgn har jeg faktisk læst HELE din blog. Altså helt tilbage til starten (ja, jeg har åbenbart ret god tid...?!) og er virkelig fanget af din måde at skrive på og af din/jeres historie (hvor barsk den end har været) - jeg håber at det er ok at jeg lurer lidt med fra sidelinjen :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha, jeg tænker umiddelbart at det til tider må have været lidt ensformig læsning? Men tak for rosen, og for at du holdt ud (tilbage) hertil :)

   Du lurer bare alt hvad du orker. Jeg skal gøre mit bedste for at der er noget at lure på.

   Slet
 8. Voila et styk mere fast læser :) havde godt fundet dig inden øglemors anbefaling, så læst med sådan lidt hemmeligt, men nu hopper jeg ud af skabet. Har læst en del her på bloggen de sidste uger, du skriver altså godt. Nå men god weekend. Kh S.

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha, man må ellers godt være hemmelig. Jeg elsker jer alle sammen alligevel ;)

   Slet

Vidste du, at kommentarfelter dør, hvis ingen skriver i dem? True story.