lørdag den 8. september 2012

Noget så kedeligt som rengøring

Tilståelse: Vi er nogle svin, her i huset. There, I said it. Vi er virkelig dårlige til at rydde op og gøre rent og den slags. Nej bevares, vi er da ikke ude i et afsnit af Hoarders eller noget, men der ligger bunker rundt omkring, tøj på gulvet og det var så nok overhovedet heller ikke tæt på en gang i ugen badeværelset blev gjort rent. Og der kan da også godt ligge en nektarin-sten på mit sengebord, som begynder at gro lidt plys inden jeg får taget den med ud i skraldespanden.

Mig og Manden er ret enige om at der skal strammes lidt op inden Baby kommer. Om ikke andet, så for at der i det mindste er en rutine, som Baby så kan ødelægge. Jeg er jo lidt små neurotisk et organisatorisk vidunder, så jeg har udviklet et totalt effektivt system. Eller, dvs. det ville være totalt effektivt hvis det blev overholdt - hvilket det selvfølgelig ikke gør, så derfor er det bare moderat mere effektivt end det system vi havde i forvejen (=ikke-eksisterende).

Nå, men grunden til det er så totalt moderat effektivt er at der er præmier involveret. Jeg skal nok lade være med at gå i detaljer med den helt absurde grad af gennemtænkthed der ligger bag, og nøjes med pointen: Når man har gjort en ting må man få en streg på tavlen. Og når vi har sparet 100 streger sammen må vi få noget. Sådan noget af det vi har aftalt med hinanden at vi gerne må få, men som vi måske bliver lidt for nærige til at købe til hverdag. I løbet af de sidste par uger har vi lagt os fast på dvd-tur i Stereo Studio og i morges sagde jeg til Manden: "Vi mangler 38 streger. I teorien kan vi godt nå det i weekenden"

Og udsigten til indkøb af dvd'er på mandag var åbenbart det der skulle til, for der er blevet ryddet op og gjort rent (og hygget med det) i en sådan grad at vi nærmer os et respektabelt hjem. Hvilket også var meningen. For mens jeg intet har imod at bo i moderat-middelsvært rod, så har jeg noget imod den noget pressede panik-rengøring, der altid indtræffer umiddelbart før vi får gæster.

Så nu sidder vi så her, i vores ryddelige stue, med maverne fulde af majs og rodfrugter og forloren hare, mens vi zapper mellem landskamp og Last Night of the Proms, og overvejer hvornår vi mon har plads i maverne til det der is og flødeboller og whatnot vi havde aftalt man godt må få når det er lørdag. Og selvom jeg er øm i hele kroppen, efter gulvmopning og gåtur, så er jeg egentlig ganske godt tilfreds. Med livet, sådan i det hele taget.

5 kommentarer:

 1. Fedt! Det lyder sgu' egentlig også meget godt det hele - oprydningen, pointsystemet, dvd-turen, flødebollerne og livet i det hele taget!

  PS: Jeg vidste så faktisk ikke, at der var landskamp i dag. Er det meget for dårligt? Især fordi der vist blev spillet i Parken, synes jeg, Ekstrabladet siger noget om, nu hvor jeg tjekker? Og Parken ligger jo så på det der Østerbro, hvor jeg skal forestille at bo. Hmm... Måske det er derfor, der har været fyldt med helikoptere over det hele i dag? Ah well...

  SvarSlet
  Svar
  1. Åbenbart var der både riddergejl og noget biltræf her i Byen ved Vandet i weekenden. Opdagede jeg så også først i går eftermiddags på vej hjem fra fakta. Og jeg bor ca. så meget midt i byen som man kan komme til. Pft, hvem har også brug for at følge med ude i virkeligheden?

   Slet
 2. Men det virker!
  Vi er sku også nogle grisse-basser på oprydnings/rengøringsområdet.. Desværre...

  Måske skal vi ha et point system? Eller en rengøringsdame?

  SvarSlet
 3. Jeg er så heldig at have fundet mig en mand, der svinger støvsugeren, inden jeg overhovedet har opdaget, at der er faldet støv. Det er en meget praktisk anordning, omend den forårsager en konstant skyldfølelse hos mig, fordi jeg gør så lidt rent.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen når han nu selv vil? Det er jo garanteret ikke fordi du ikke VIL gøre rent, men han giver dig jo aldrig chancen - i virkeligheden burde HAN have dårlig samvittighed. Eller noget. Haha.

   Slet

Vidste du, at kommentarfelter dør, hvis ingen skriver i dem? True story.