tirsdag den 4. september 2012

Lego: En sorteringsguide (af en art) - del II

Læs del 1 her

Er I spændte, hva? Det ville jeg være hvis jeg var jer. For her kommer nemlig en virkelig awesome (og på ingen måde tør og kedelig) gennemgang af alt vores Lego. Det har ikke altid været ligeså finsorteret som det er nu, men i takt med vi har fået mere og mere Lego er det blevet praktisk at have det mere og mere findelt.

Lego-skabet. Behold! Forestil jer gerne selv lidt divine light og noget her-er-den-hellige-gral-stemningsmusik.

Alle Lego-kasserne, nu ude af skabet. Jeg talte 34. Men indtil for ganske nylig var der flere - antallet er blevet reduceret på grund af de to fine sorte kasser med håndtag. Men det kommer jeg til.

Plader og skibsdele. For store til at være i en kasse, så de ligger bare løst inde i skabet, hvor der nu er plads.

Basislego. I den lille kasse er der høje 1x1, 1x2 og hjørner. I den store alle andre almindelige, høje klodser.

Plader og flade klodser. Høje plader, flade plader, flade klodser, flade tynde klodser og diverse mindre plader.

Mange af kasserne er yderligere inddelt ved hjælp af små, overklippede plastikposer. Her ses posen med flade 1x3 klodser.

Basisklodser med struktur (bulede, rillede), glatte klodser, flade 1x2 (umulige at finde og man skal altid bruge dem), vinkler, lange glatte klodser (tsk, tsk, jeg ved hvad I tænker med jeres dirty minds, men vi snakker om Lego, ok?) og klodser med print (see what I did there? Fra nu af bliver det sjovt hver gang jeg nævner ordet "klodser")

Bygningsdele. Døre/vinduer/diverse, store bygningsdele (tag, vægsektioner, trapper), tagsten, buer og søjler.

Diversekassen (fx cylindre og søjler), technic, bildele, hjul og bøtten med flade 1x1 klodser.

Dimse-kassen (kopper, koste, krystalkugler osv.), ekstradimser vi har mange af, mænd/store dyr, store dimser og gargoyles.

Mit Piece de la Resistance: Vores nye, fine kasser. Vi har kun to, for vi ville ikke købe flere før vi vidste om de kunne bruges. Det kan de godt, så vi skal ned og have (mange) flere.

På den ene side er der et udvalg af De Der Små Klodser Man Aldrig Kan Finde Den Rigtige Af. Kroge, hængsler, riste osv.

På den anden side er der awesome. Planter, små dyr, kopper, skatkister, mønter... alt hvad der er sejt (selvom de fleste seje ting ikke er sorteret pt.)

Usorteret lego. Kassen med Det Vi For Nylig Har Skilt Ad (for nylig er et vidt begreb), diverse ting vi brugte on/off til julekalenderen, lidt forskelligt der blev til over sidst vi byggede (og som vi tænkte vi ville få brugt), klodser der på den ene eller den anden måde røg udenfor sorteringen.

Udstillings-vitrinen. Som normalt indeholder nogle få udvalgte, og meget seje Lego-sæt. Men som lige nu mest fungerer som opbevaring indtil vi lige får en dag eller to til overs til at skille ad og sortere. Hvilket er nemmere sagt end gjort, for det kommer til at kræve noget omstrukturering af systemet - flere af kasserne er simpelthen blevet for små.

Julekalender-settet, pakket væk så det er nogenlunde udenfor katte-destruktions-zonen.

Men har jeg heller ikke mere Lego. Ud over Creationary-spillet. Og den grimme Hero Factory-figur jeg fik af Emmie.

17 kommentarer:

 1. Jeg er måløs!! I Chok - nærmest!
  Damn, der er meget...

  Jeg har også creationary spillet - men altså - kunne jo godt bruge en ekstra pose smådele. Der er nemlig alt for få klodser i min verden :D

  SvarSlet
 2. Mr. Huge er målløs! Og misundelig. Hvis I har brug for en husven, der skal komme og lege med LEGO melder han sig gerne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen han kommer bare. Lego er sjovere når man er flere. Måske man skulle lave sådan et modstykke til alle de der krea-blogtræf? "Kom og leg med Lego hos mig - der er også kage" Men måske det mest ville være blogdamernes mænd der kom?

   Slet
  2. Jeg ville komme! For sure! Og jeg ville med garanti ødelægge hele dit fine opdelingssystem helt uden at tænke over det, mens jeg med koncenteret mine bygger på en husbåd af lego. Så det er nok bedst ikke at invitere mig.

   Slet
  3. Yes, han kommer! Og jeg følger gerne med :-)

   Slet
  4. GG: Så længe du bare kun tager klodser OP af kasserne går der ikke rod i den. Det er kun når det skal lægges på plads igen (og det skulle I nok slippe for) Hehe

   Slet
 3. Så spørger ignoranten her - er det jeres - som I bygger med? Jeg er målløs på den helt gode måde, overvældet over al' den lego orden og al LEGO ikke mindst :) Følger iøvrigt lidt med her - kh. S.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jow jow, det er skam vores alt sammen :) Og som vi bygger med, når tiden og lysten er der - det ender altid med kæmpestore projekter, som tager dage- eller ugevis. Hehe.

   Slet
 4. Jeg bøjer mig i støvet! Og glæder mig SÅ meget til at bygge det Creationary (Creative? Crea..y? Cre-et-eller-andet) hus, HDD kom hjem med til mig forleden, fordi vi skal finde ud af, hvordan vores drømmehus skal se ud ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Creator. Af dem vi har i serien er det bedste den med ringeklokke. Og glashavedør. I kender det måske som Villa John's hus. Haha

   Slet
 5. Øh, kunne du ikke komme hjem til mig og sortere mine drenges enorme mængder lego?!! ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mjaa, det kommer nok til at knibe. Mest det med at komme hjem til dig, ikke så meget det med at sortere deres Lego. Heh

   Slet
 6. Jeg elsker dit LEGO system og alt det dejlige LEGO! Det er da så fedt...
  Forresten følger jeg med og glæder mig meget på jeres vegne til baby kommer. OG elsker veto-lister og det-skal-vi-bruge-til baby-liste, da jeg også er gravid.
  Jeg ville gerne give mig til kende, men kunne ikke lige finde ud af det...
  - Sidse

  SvarSlet
  Svar
  1. Hyggeligt du læser med :)
   Og jeg er glad for du kan bruge alle listerne - om ikke andet så til at sige "Sådan skal vi i hvert fald IKKE gøre" Haha

   Slet
 7. Cool - varmer mit LEGO hjerte :-)
  Får selv bygget alt for lidt, men har vundet den store Tower Bridge på jobbet, så den står og venter. Men når det i øvrigt mest står på DUPLO kreationer og tog skal der lige samles mod til sådan en stor ting...

  SvarSlet
  Svar
  1. Den store Tower Bridge er najs. Vi har den ikke selv, men vores bedstevenner, Esserne, købte den på tilbud engang (www.overhovedet-ikke-misundelig.dk) Og jeg tror de samlede den på en eftermiddag. Men de har selvfølgelig heller ingen små børn der hellere vil bygge Duplo :)

   Slet
 8. Hm - problemet er måske mere, at hun GERNE vil hjælpe med det vi laver, og det kunne nok godt blive lidt kaotisk med en knap tre-årig og alle de små dele. Tror ikke hun har helt samme respekt for sorterings-strategi som dig ;-)
  PS: har lige været forbi job i dag, og der lå en lille Ringenes Herre æske til mig - det må jeg straks se nærmere på :-0

  SvarSlet

Vidste du, at kommentarfelter dør, hvis ingen skriver i dem? True story.