tirsdag den 17. juli 2012

Vetolisten: "Legetøj (især det med batterier)"

Veto mod:
 • Mange stykker legetøj fremme af gangen (antal afhængig af alder)
 • Legetøj med batterier
Vetoet af: Mig. Hidser mig ofte op over emnet, selvom Manden er gået med til det for længst (han er enig i det første, og stort set ligeglad med det andet)

Niecen har, som så mange andre børn, en frygtelig masse legetøj med lyd, lys og andet batteridrevet gejl. Hun har også forældre, der lader til at kunne holde det ud, men der er jeg nok af en lidt anden støbning. Jeg bliver sindssyg af samme-rådne-midi-lyd-på-repeat og jeg kan ikke se hvad det er godt for. Hverken for barnet eller forældrene.

Altså, jeg snakker ikke om den 2-årige der har forelsket sig et lyserødt Barbieklaver med 43 forskellige lyde, men om det lille, ret nye barn, som stadig kun lige er ved at stifte bekendtskab med verden. Jeg synes ikke det bekendtskab behøver starte med skrattende udgaver af "Jens Hansen har en bondegård" og 17 forskellige "dyrelyde"-på-bræt-med-lys. Hellere lidt, men godt legetøj fremme af gangen så Baby kan overskue det og forholde sig til de enkelte ting. Det behøver ikke gå helt i Steiner (det har Manden i øvrigt også vetoet), men Baby tager ikke skade af at skulle tænke lidt selv.

Det er fuldstændig acceptabelt at man siger "Jeg vil ikke have du ryger i nærheden af mit barn" eller "Min baby skal ikke have sukker", men ligeså snart jeg siger "Mit (lille) barn har ikke brug for/skal ikke have legetøj med batterier" får jeg gerne en længere udredning om at det kan man jo ikke forhindre, for folk giver jo det de har lyst til, og barnet vil i øvrigt gerne selv have det og "man vænner sig jo til det"

Ahmmen, var det måske ikke mig der var moren? Foreslår de at Baby, 6 mdr, kommer og tackler mig og åbner legetøjskassen selv og stikker af med det bandlyste legetøj? For ellers tror jeg måske godt lige jeg kunne overkomme at pakke det legetøj væk jeg ikke synes Baby skal have fremme.

Og argumentet om at "Baby vil gerne have det".. Baby vil givetvis også gerne have sukker, men det var nok stadig mig der var moren og mig der bestemte. Hvadenten det drejer sig om sukker eller legetøj.

8 kommentarer:

 1. hahaha... Jeg troede heller ikke Ludvig skulle ha legetøj med larm før han selv ønskede det... men hahaha - kom og se vores stue!
  Det bimler og bamler og larmer og spiller Jens Hansens bondegård - for det er bare det han har allermest lyst til. Jeg kan stikke de øko-pøko-løko træklodser og de hæklede bamser/rangler/dimser skråt op - hvis alternativet er skråle-bamse og blinke-legebold/bord...

  Og ja - han blev smittet i mødregruppen og moderen her gider godt når barnet hygger sig :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Altså, nu regner jeg ikke med at Baby's legetøj primært bliver øko-træklodser og hæklede rangler (selvom moren synes de er sødest) Farverig plastik gør mig ikke noget, det skal bare være uden batterier. Og jeg vil forblive naiv i overbevisningen om at der også findes legetøj med knapper og lyde og lys der IKKE kræver batterier (for jeg bliver sindssyg af midi-lyd i længden, ligemeget hvor meget baby hygger sig - især hvis det er &#%"&%/#&% skod-midi-udgaven af Pachebels canon)

   Og i øvrigt er jeg stædig. Meget.

   Slet
  2. Stædighed er det nye sort! Hvis det lykkedes er jeg imponeret... :P

   Og husk nu på at baby sikkert arver stædigheden... det er tydeligvis sket her med temperamentet...

   Slet
 2. Jeg synes det er okay. Vi har også hold strengt på det. Altså det første års tid. Men vi får stadig primært kvalitet-trælegetøj og gode instrumenter. Fordi vi var ret strikse i starten og kom med specifikke ønskelisten. Det kan sagtens lade sig gøre og det er slet ikke underligt. Synes faktisk derimod at det modsatte er: altså det med at fylde baby med plastik og bimmelim.

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, det er jeg SÅ glad for du siger! Så er det ikke kun mig. Jeg tror nemlig også på hvis man bare er konsekvent (især overfor fx bedsteforældre) så vænner alle sig til at det er sådan det er.
   Og jeg havde heller ikke forestillet mig det skulle vare evigt. Der kommer jo et punkt hvor de bliver lidt mere robuste overfor alle de mange indtryk

   Slet
 3. Jeg stemmer for masser af DUPLO klodser - de gør glæde i lang tid!
  Hilsen mor og LEGO medarbejder ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ork, så lego-glade som vi er kommet Baby nok til at svømme i Duplo når den bliver stor nok :)
   Og du skulle ikke lige ligge inde med et sæt sponsor Ringenes Herre-lego? Haha. Vil sælge min sjæl for det ;)

   Slet
 4. Haha - nej desværre, du kan beholde din sjæl for nu ;-)
  Så vidt jeg husker er lanceringen til september, ikke? Jeg er på barsel, så jeg har ikke helt fingeren på pulsen for tiden. Men det bliver spændende at se det!

  SvarSlet

Vidste du, at kommentarfelter dør, hvis ingen skriver i dem? True story.