søndag den 15. juli 2012

Vetolisten: "De oplagte"

Veto mod:
  • Parfume - inkl. "naturlige æteriske olier"
  • Rygning i nærheden af baby
  • Sukker til baby
  • Kunstigt sødestof
Vetoet af: Sundhedsstyrelsen

Vi lægger lidt let ud - ud over de er ret oplagte og ikke specielt diskussionsfremkaldende, så de er også rimeligt nemme at udføre.

Vi fik den der folder "God Kemi" hos jm, som sagde det godt kunne være meget at skulle, men at det jo også var godt bare man gjorde nogle af tingene. Vi (jeg) gør så alle tingene i forvejen - jeg er virkelig sart når det drejer sig om parfume og kosmetik, og jeg kan bare slet ikke forestille mig at putte et eller andet stinkende/allergifremkaldende gejl på lille nye Baby's lille bløde numse.

I vores omgangskreds er det kun Svigermor og et par venner der ryger, plus den sædvanlige håndfuld til familiefester. Men heldigvis er det blevet kutyme at rygerne gå udenfor og ryger - også selvom man er i Udkantsdanmark. Og Svigermor kan vi måske også presse lidt mere med argumenter om at røgpartikler faktisk bliver siddende i tøjet.

Den med sukker bliver nok den vanskeligste, for vi er lidt nogle sukkergrise begge to (allermest mig) Jeg tror ikke det bliver et problem at holde slik, kager og sukkerdrik fra Baby's mund det første år (og gerne længere) Kaye og Jyden har lagt linjen i Udkantsdanmark, og bare jeg forklarer vores holdning til min mor kan hun holde øje med min far (på hvem alle argumenter preller af når det drejer sig om små børn). Nej, problemet er mens Baby spiser det jeg spiser - hvis man skulle være totalt nazi nul-sukker-politik så havde jeg tabt for længst. Bevares, jeg tænker da mere over det, men vi er langt (langt) fra en fri-for-raffineret-sukker livsstil. Især fordi jeg faktisk ikke helt er overbevist om at det er skabt i helvede (til gengæld er jeg pænt overbevist om at de fleste kunstige sødestoffer er skabt i helvede)

1 kommentar:

  1. Jeg er også langt mere mistænksom overfor sødestoffer end sukker. Jeg må dog tilstå at jeg aldrig har overvejet det med sukker i amningen som et problem. Så vidt jeg ved er både modermælk og erstatningspulveret meget sukkerholdigt, men det skal det da vist nok være, eller hvad?

    SvarSlet

Vidste du, at kommentarfelter dør, hvis ingen skriver i dem? True story.