torsdag den 3. januar 2013

Tylskørt

Karoline skal lave noget udklædning, og så kom jeg til at love nogle billeder af mit ingen-symaskine-needed tylskørt. Og så tænkte jeg at jeg da ligeså godt lige kunne smække en DIY af en art op, eftersom jeg havde billeder liggende til det.

Køb noget tyl. Kan ikke huske hvor meget jeg købte (undskyld, men det er flere år siden), men man kan jo aldrig få for meget tyl. Læg tyl dobbelt - på den korte led, for længden på skørtet bliver halvdelen af bredden på stoffet - og rul det sammen (stadig på den korte led, ing) Klip "skiver" på ca. 5cm.


Klip klip klip til der ikke er mere (læg mærke til de fine farver)


Spænd en bukseelastik ud mellem to stole (eller hvad du nu har) - lav den god lang, for det er nemmere at klippe af så det passer til sidst.


Jeg ved ikke hvor tydeligt det er på billedet, men teknikken er at lægge tyllet om elastikken ligesom når man tager et halstørklæde på - i ved, dobbelt rundt om elastikken, og så enderne igennem "løkken". Man kan også binde knuder, men det tager længere tid (synes jeg i hvert fald) og er sværere at justere. Og sidder heller ikke så pænt (synes jeg)


Fortsæt indtil det passer rundt om maven. Tag af og prøv undervejs - og pas på ikke at sætte stykkerne for tæt, for så kommer man til at spænde elastikken ud, og så er den umulig at få på. Heldigvis er det nemt at binde skørtet af og prøve undervejs, og fortsætte igen bagefter.


Beundr det færdige resultat. Her i øøøøndig lyserød. Teknikken giver det fineste strut (som man i øvrigt kan justere, alt efter hvor tæt man sætter stykkerne - jeg er gået all in)


Tag øøøndigt skørt på på svigerforældres bryllup, sammen med en lidt for lille, og alt for grim top. På dagen var jeg også iført lyserøde stiletter. Jeg gjorde det for min svigermors skyld. Hun fandt det så morsomt at jeg blev placeret forrest på gruppebillederne fra dagen (som kan ses af alle, for evigt *sigh*)

8 kommentarer:

 1. Det er dælme et fantastisk tyl-skørt!

  SvarSlet
 2. Fedt. Sådan et skal jeg også have lavet til mig selv. Tak for DIY :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg lurede teknikken i en stof2000 engang - der havde de et eksemplar med alle deres tylfarver. Det var virkelig fedt. Men efter en flytning og flere år ubrugt er skørtet desværre blevet filtret. Det kræver lidt vedligeholdelse, hvis man skal bruge det jævnligt :)

   Slet
 3. Wow, sikke en fin DIY! Jeg er imponeret af du tog billeder af processen dengang :) for det er jo altid godt at have DIY-billeder liggende. Du ville gøre dig godt som kreablogger!
  Men sikke mange strimler, hvor lang tid tog det - kan de små piger nå det på en eftermiddag?
  Tak igen - det var sødt af dig, og fin historie med brylluppet :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg lavede den i hvert fald som et eftermiddagsprojekt, uden jeg nåede at blive træt af det. Og jeg er ellers anti-krea med utålmodighed drysset ovenpå. Den skal jo heller ikke være så stor, når det er til små piger, og ikke til str-det-behøver-vi-ikke-komme-ind-på voksen. Nåja, og så kan de der strimler sættes lidt løsere på - så skal der ikke så mange til, og det er jo længe fint til udklædning, selvom det ikke bliver så tæt et skørt :) Og måske det i virkeligheden ville gå hurtigere for børn at binde knuder? Alt efter HVOR små de er, selvfølgelig

   Slet
 4. Hvor mange meter tyl brugte du? Står og skal til temafest i aften og kan bare ikke finde et tylskørt i nærheden af Odense, så må lave det selv. Men skal lige vide, hvor mange meter man skal bruge?

  Mvh Tine

  SvarSlet
  Svar
  1. Sorry jeg først svarer nu, men har stået uden internet. Ikke at det gør den store forskel, for har fuldstændig glemt hvor meget jeg købte.

   Slet
  2. Jeg har lavet et med denne "opskrift" og jeg brugte 10 meter tyl - ca. str. 46. Det blev kæmpestort, så måske lidt mindre næste gang - bare lige hvis en anden kommer forbi og mangler denne info :)

   Slet

Vidste du, at kommentarfelter dør, hvis ingen skriver i dem? True story.