tirsdag den 18. oktober 2016

Hvori te ikke bare er te

"Ellers andet?"

"Ja tak, jeg skal også have noget sort te. Har I noget Kenya?"

"Øh, nej, vi har slet ikke noget te der er fra Afrika."

"Ok, men så skal jeg bare have noget Assam."

"Altså, det kommer jo ikke sådan an på hvor det er fra, men det er hvad den skal smage af. Om den skal være sort, eller sådan..."

Et kort øjeblik overvejede jeg at springe hen over disken, gribe fat i hendes tydeligvis-kun-til-pynt-forklæde og banke hendes kønne, men meget, meget tomme hovede ind i de relevante tedåser. Golden Kenya (fra Kenya. I Afrika), Keemun (fra Kina), Assam (fra Indien), Ceylon (fra Sri Lanka). Klappe stavelserne, en for en, pande mod dåse, at jo, med te, der kommer det faktisk ret meget an på hvor det kommer fra.

Jeg lod være. Måske hun bare var ny. Efterårsafløser. Erhvervspraktikant. Det er trods alt en seriøst kaffe- og te-butik, der er tale om, der er nok andre ekspedienter der ved mere. Jeg nøjes med at sige jeg ikke skal have noget alligevel

Hun ønsker mig en god dag. Hun virker ikke specielt påvirket af at være gået glip af et salg, og det lader heller ikke til at gå hende på at hun ikke aner det fjerneste om de produkter hun sælger.

"Har vi noget te fra Tanzania?!" hører jeg den anden ekspedient råbe ud i baglokalet, da jeg er på vej ud. Svaret er et rungende nej.

Jeg føler med den anden kunde i butikken, jeg kan genkende resignationen i hendes stemme.

"Så bare giv mig 100 gram Ceylon..."

5 kommentarer:

 1. altså hvis man ikke ved hvad man sælger... ja så har man da et problem, specielt hvis man så ikke læser på varerne og det faktisk er der..... Det sagt så syntes jeg ofte de ved mere om kaffen end theen, med mindre det ren the butik...

  SvarSlet
  Svar
  1. Hun vidste marginalt mere om kaffen... men så meget blank ud da Manden nævnte begrebet "hårdt vand"

   Slet
  2. jeg får jo næsten ondt af hende....

   Slet
 2. Men gik du ned på te, så?! For det går jo virkelig ikke!... Forestiller mig erhvervspraktikantens hovede i en relevant tedåse. En af de små?...

  SvarSlet
  Svar
  1. Nejnej! Vi gik i en anden tebutik. Som spurgte ind til hvor stærk jeg ville have den, og derefter lod mig dufte til det. Det var store dåser. Men jeg tænker at hendes hovede måske kunne være gået igennem siden...?

   Slet

Vidste du, at kommentarfelter dør, hvis ingen skriver i dem? True story.