lørdag den 18. august 2012

Must (not) haves

Hvad for nogle ting skal sådan en baby egentlig have?

Altså, jeg er godt klar over hvilke ting den kan få. Men kan ikke helt lure hvor meget der egentlig er nødvendigt. Mit indtryk af normen er at vordende forældre raskvæk køber tripp-trapp stole, børnesikringsudstyr, tøj helt op til str. 1 år og kopper og bestik og jeg skal komme efter dig. Og jeg sidder bare og tænker at den jo ikke får brug for noget af det før den er et halvt år.

Nåja, og så er der hele bunken med ting jeg bare ikke forstår at baby nogensinde får brug for; badevandstermometre, gåstole, skråstole, bleposer med duft, skeer med varmesensor, ergonomiske sutteflasker med eget varmelegeme, bamser med livmoderlyd osv. osv. Please sig det ikke bare er mig der er bagud, men at det faktisk er resten af verden der er blevet sindssyg.

Vores liste er i hvert fald noget kortere end dem jeg ser andre steder - og så er den inddelt efter hvad for nogle ting vi skal nå at have og hvad der godt kan vente/måske er ligemeget.

Must haves
 • Tøj til baby. Er dog ret blank på hvor meget, og hvad størrelse vi skal satse på. Men regner med vi kan låne/arve en hel del, og at vi køber noget brugt. Og måske lidt nyt, hvis det er meget nuttet.
 • En seng. Mine forældre har stadig den gamle tremmeseng stående, som vi kan få.
 • En lift. Så vidt jeg husker har vi fået lov til at låne Niecens, så det var jo dejlig nemt. Og billigt.
 • Madrasser, dyner, pude. Et af de eneste punkter hvor jeg nok insisterer på nyt. Synes Lille Nye skal have nyt og fint at sove i, eftersom den skal bruge det meste af sin tid med at sove. Aner overhovedet ikke hvad slags madras, dyne og pude - der er jo en milliard muligheder. Nogen med gode erfaringer de gerne vil dele? Og bør man egentlig købe sådan et tis-lagen?
 • Sengetøj. Må for min skyld gerne være brugt, så længe det er nyvasket og af bomuld.
 • Stofbleer. Ca. en milliard stk. Tror stadig min mor har et lager liggende, og man kan vel også købe sådan nogen brugt? Selvom jeg nok bliver nødt til at have i hvert fald én pakke (mere) i farver og med dyr på.
 • Savlesmække. Ved ikke om vi får et barn der savler og/eller gylper, men vil hellere være forberedt. Min mor har lovet at sy en stak af gamle håndklæder.
 • En slynge/vikle. Synes bare det lyder hyggeligt og godt for både mor, far og barn, så det insisterer jeg på vi skal have.
 • Pusleplade. Vi har forelsket os i en med striber ude fra Babysam. Og så kan det da godt være det er en af de dyre - men altså, 300kr for en ting vi kommer til at bruge hver dag i lang, lang tid? Så tror jeg nok det var det værd i pænhed.
 • Flexibath. Selvom vi har et relativt stort badeværelse er det ikke så stort at vi har plads til et babybadekar uden at falde over det. Genialt at nogen har lavet et der bare kan klappes sammen.
 • Autostol. Vi har ikke selv bil, men vi bliver jo nok nødt til at have en autistol alligevel. Heldigvis har vi fået lov til at låne en, så det skulle også være på plads.
 • Ammeindlæg - "hverdags"par i bomuld og nogle i uld/silke. Og ikke nogen i papir. Ever. Er det nok med to sæt, eller hvad?
 • Amme-bh. Slipper nok ikke udenom. Skal have fundet nogle gode, gerne relativt billige, og uden blonder og gejl. Nogen forslag?
 • Ammebrikker. Håber virkelig ikke jeg får brug for dem, men vil hellere have dem, just in case.
 • Lille lager MME og en sutteflaske. Samme logik.
 • Et lille udvalg af sutter. Og jeg vil skide på om de hedder MAM eller er udformet som en sommerfugl eller var på tilbud nede i føtex.
 • Babyalarm. Er kun på listen fordi Manden siger det. Er ikke selv heeeelt overbevist om nødvendigheden - og i hvert fald ikke hvis skidtet skal koste flere hundrede kroner. Den skal jo kun kunne to ting; reagere på lyd og transmittere said lyd videre til mig. Hvordan kan det koste FRA 800kr?!
 • Udvalg fra apoteket. Zinksalve, jern, d-vitamin, babyolie, salve til mine bryster, jeg bare ved bliver ødelagte. Hvad er bedst?

 • Alle de ting vi har på listen, men som jeg lige har glemt.

Ting vi overvejer
 • Barnevogn. Er ikke helt solgt på ideen. Gider ikke rigtigt bøvle op og ned ad trapper. Måske en kombivogn af en art, som kan klappes sammen? Måske en klapvogn med liften i?
 • Voksipose. Den er såååå lækker, men også såååå dyr. Men slipper måske ikke helt for en sovepose af en art. Især fordi jeg meget hellere vil pakke Baby ind i en blød pose end sådan noget flyverdragt-agtigt noget den bliver væk i.
 • Ammestol til soveværelset. Vil virkelig gerne have en, men er som bekendt en smule nærig, og den jeg gerne vil have koster 2300kr.
 • Supersmart, godt indrettet kommode/bord/vasketøjs-sorterings-system til soveværelset. Desværre er det som om der ikke rigtigt er nogen der producerer lige netop den slags løsninger. Nå, men IKEA har jo fået nye ting nu, så det kan være vi er heldige.
 • Sengerand. Klarede vi os ikke alle sammen fint uden da vi var små? Kan godt se det må være hyggeligere for Baby. Men vil jo også godt kunne nå den gennem tremmerne.
 • Sengehimmel. Synes afgjort Lille Nye skal spares for en masse sanseindtryk, især i starten, og især når man skal sove. Men synes bare sådan en sengehimmel er så stor og grim - og virker egentlig også lidt upraktisk og i vejen? Tænker om ikke et lagen hen over sengen mens baby sover kunne gøre det?

Ok, er stadig en lidt lang liste. Men synes egentlig også vi er ret godt udstyret hvis vi anskaffer det hele. Eller det er måske bare mig?! Hvad mangler? Hvad kunne I ikke leve uden, jer der har (haft) små børn? Hvad kan man sagtens leve uden? Er især interesseret i ting i lifesafer-kategorien, som ikke kan vente til i morgen, hvis man står og mangler.

33 kommentarer:

 1. Jeg kommer til at kommentere flere gange tror jeg:

  Kop - Ludvig drak af kop fra han var 2 timer gammel! Godt nok snapseglas af plastik i starten, men han har fået kop fra starten. Og alm. drikkeglas er ikke så gode - de er ofte for tykke i glasset, så fik indkøbte tynde melamin kopper - som vi stadig bruger :)

  Lift - Lift brugte vi aldrig, men jeg har lidt fortrudt vi ikke fik en.
  Skråstol - Check! Total dårlig opfindelse - virkelig ikke god for babys ryg, men super smart hvis man vil i bad engang i mellem og ikke synes baby skal ligge og rulle rund. Vi havde ingen og har dog heller ikke savnet.

  Stofbleer med tryk - LAD VÆRE! De er stive og og dårlige og tryk forsvinder efter den første kogevask (fordi der er lort på bleerne...) ... De hvide er billigst i jysk og de er bløøøde.. Din mors gamle er super gode. Vi bruger M's gamle fra da han var barn. De er bare blevet farvet grønne i vaskemaskinen.

  VIkle - Vil du låne min strækvikle? Den er lilla, men virkelig ikke brugt meget.... Ludvig brød sig ikke om det. Vil gerne have den tilbage når din bebs er for stor til den, men strækvikle er vidst også kun til knap 10 kg (ville godt nok nødig bære Lulle i den nu)

  Ammeindlæg - hvorfor vil du ikke bruge engangs? Jeg slog ud af dem af uld....

  SvarSlet
  Svar
  1. Havde slet ikke tænkt på kop så tidligt - men vi har faktisk sådan nogle små plastikkrus med tynd kant.

   Vi har sådan nogle stofbleer med print (til når Niecen er på besøg) og de har holdt fint i vask. Men altså, der er jo heller ingen af os der dør hvis de alle sammen bare er hvide og/eller grimme.

   Vil mægtig gerne låne din strækvikle - har været totalt i vikle-vildrede. Ville være virkelig luksus at kunne få lov til at prøve et par måneder, inden vi træffer endelig beslutning om at smide (mange) penge efter det. Bringer du den selv? Jeg skal nok give kaffe ;)

   Babyalarm levede man jo uden engang. Og det er ikke fordi jeg af princip er imod. Men jeg synes bare ikke det er 500kr+ værd. Så vil jeg hellere gå ned og selv tjekke en ekstra gang :)

   Babyolie kommer an på om baby har hår. Hvis baby har megameget hår er olie et must - det var det i hvert fald ved min søster, som fik arp (med det samme og i klammos mængder) hvis der ikke var olie i badet.

   Man kan få sådan nogle åndbare tisselagner, har jeg set. Men hælder også mere til en ekstra rullemadras.

   Slet
  2. Lulle havde megameget hår og megameget Arp.. Brugte bare en smule rapsolie og tættekam :)
   Og en blød tandbørste eller hjørnet af en stofble til at nuldre hovedbunden med så blodomløbet kommer igang og der dermed dannes mindre arp..

   Ja, må lige se om jeg kan nå at komme med den... Ellers sender jeg :)

   Slet
  3. Der er 14 uger+det løse til jeg skal bruge den - vi finder ud af det ;)

   Slet
 2. Babyalarm - Vi kan ikke leve uden. Skal baby ikke sove udenfor i barnevogn?? Man kan få nogle walkie-talkie i Harald Nyborg der har babyalarm funktion. Vi har dog den dyre dyre udgave - men mindre kan jo gøre det. Evt brugt?

  Bryst creme - Lansinoh brystcreme kan man ikke leve uden :D
  Babyolie kan du sagtens leve uden - baby skal ikke bruge sådan noget med mindre de er nogen af dem der har forfærdeligt tør hud... Og så er det noget creme der bedre. Vi havde Lulle der var stærkt plaget af varmeknopper og mild børneeksem og sværger til ADermas Exomega creme..

  Åhh Voksi - Jeg elsker vores. Havde jo som sagt slet slet ikke en lift.. Det kunne jeg dog godt ha brugt da det var svært for L at sove indendørs (det stædige rad som ville have alt med)


  KOmmenterer igen hvis jeg har mere :D

  SvarSlet
 3. Du kan sagtens leve uden kravlegård fx:

  Tisselagen er dumt - det er ikke til at ånde i. Hellere købe en ekstra topmadras/rullemadras.

  Vi har i øvrigt bare købt madras til tremmesengen i Ikea. Den næstdyreste de havde... og tremmeseng i øvrigt også. Jeg prøve lagde babymadrasser i Ikea Odense som højgravid.. hehe :) Hvis jeg godt som monster tyk gjorde lille baby nok også.

  SLUT

  SvarSlet
 4. Må også lige deltage..
  I kan sagtens nøjes med en klapvogn med lift, det fungerer fint.

  Hvis du skal overleve natteamning skal du ligge ned og amme, så kan du selv blunde imens. Så du behøver ingen ammestol til soveværelset.

  Du behøver ikke købe ammebrikker, der er meget få der bruger dem, så køb dem hvis behovet opstår. Ligeså med mme..

  Men en ammepude er guld værd for nakke og arme.

  Det var lige det jeg kom til at tænke på ud fra din liste. Og forresten gå efter engangs ammeindlæg fra pigeon - uld suger ingenting, men er gode hvis du er ved at få brystbetændelse..
  Kh Katrine - mor til to..

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har umiddelbart langt til et sted som sælger ammebrikker (især i weekenden) og vil hade at stå at mangle dem, hvis det blev nødvendigt. Men kunne selvfølgelig spørge om Mandens søster stadig har nogen liggende, i nødstilfælde. Hehe

   Slet
 5. Hm - tror alt det der med gearet kommer meget an på holdning. - Her kommer min:
  - hvis du køber Voksipose, så kan liften undværes. Og jeg er stor fan af Voksipose. Vores pige som er født i oktober boede i den og faldt i søvn i det sekund, den blev lukket om hende. Vores dreng her fra april har dog ikke brugt den de sidste par måneder pga varmen. Så ligger han bare i barnevognen med dyne eller et tæppe
  - Barnevogn eller en klapvogn kunne jeg ikke forestille mig at undvære, da det med at sove i det fri tiltaler mig rigtigt meget. Om vinteren ville jeg klart foretrække barnevogn, da den typisk er mere lukket
  - Amme indlæg: et par af uld er fint. De skal bare skylles op en gang imellem og tørrer hurtigt
  - ammestol har jeg aldrig manglet. Bruger sofaen om dagen og ligger ned i sengen og ammer om natten
  - skråstolen synes jeg nu er god at have. Så kan baby fx sidde i den på bordet, når man spiser eller på badeværelset når man er i bad - begge mine har været helt hypnotiseret af bruseren
  - mme - vent og se om du får brug for det og send manden i Brugsen hvis du gør
  - ammebrikker god ide - og skynd dig at brug dem ved nogen af amningerne, hvis du begynder at få sår. Flænsede brystvorter lagde noget af en dæmper på mit humør de første uger med vores pige. Av!

  Tja - det var vist det af det jeg har en holdning til...

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi regner med at Baby skal sove i liften det første stykke tid, fordi sengen er så stor. Og hvis det ender med ingen barnevogn, er det nok nødvendigt med både lift og voksipose, hvis den skal sove i en klapvogn. Men vi får se. Skal ud og spørge nogen der har forstand på det engang.

   Slet
  2. God pointe med lift i sengen. Vores børn har sovet i vugge, derfor har vi ikke haft brug for lift til det.
   Hvis klapvognen har forlæder kan man fint bruge voksipose i den...

   Slet
 6. Ammeindlæg: Jeg prøvede dem af uld. Èn gang. Mælken løber lige igennem, og det er bare ufedt at stå en i lang kø i supermarkedet med et grædende barn og mærke store våde mælkepletter brede sig på blusen. Piiinligt!
  Pidgion er de bedste, de hænger ikke fast, hvilket man sætter stor pris på, hvis man har fået sår på dutterne. Og så er det altså rart med brug-og-smid væk ammeindlæg - sur mælk lugter ikke så lækkert. Dem af uld kan sikkert bruges udenpå i koldt vejr - ellers ved jeg ikke, hvad de skal gøre godt for.

  Amme-BH: Sømløs fra Carriwell, kan bl.a købes her: www.notanshop.com. Kan bruges før og efter, man har født, er meget behagelige og nemme, når man ammer. Billige, koster vist 89 kr. alle vegne. kan fåes i øko-udgave til en tier mere.

  Til babys numse: Calendula Zink Cream fra Weleda virkede bedre end alt andet på min søn, når ham havde rød numse.

  Noget, jeg gerne ville have haft: Brystpumpe til at malke ud, så man kan stimulere mælkeproduktionen eller malke mælk ud til baby, hvis andre skal kunne give mad via flaske, selv om man ammer. Man kan også producere for meget mælk, og så er det vigtigt at kunne "lette trykket", så man undgår brystbetændelse.
  Jeg klarede mig med at malke ud med hånden, men set i bakspejlet havde det været bedre og nemmere med en brystpumpe.

  Pøj pøj med indkøbene!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for tip om amme-bh! Det var præcis sådan noget jeg var på jagt efter! De er endda så billige at jeg ikke har noget imod at købe et par stykker i en mindre før-fødselsstørrelse :)

   Regner med at kunne klare det med håndudmalkning og så købe en pumpe hvis det bliver nødvendigt. Men det kommer virkelig an på om jeg får styr på at håndudmalke inden de sender mig hjem - ellers kan det godt være jeg ville føle mig tryggere med en pumpe.

   Slet
 7. Skråstolen var fantastisk.
  Ammeindlæg engangs fra Pigion.
  Voksipose, købt en i Føtex til under 300, elskede den. Derfor ingen lift.
  Klapvogn. Tre hjul. Fra dag 1.
  Købt en brugt barnevogn, stort set aldrig brugt.
  Lavede selv sengerand ud af en gammel rullemadras.
  Stofbleer fra JYSK, farvet grønne og blå. Brugte dem også som hagesmække.
  Købte savlesmække brugt i DBA.
  Strækvikle og mei-tei. Fantastisk.
  Ingen ammestol, men en ammepude.
  Tudekop. Kagegaffel.
  Væg-ophængt puslebord. Arvestykke. Er stadig i brug.
  Bleer fra Aldi. Vådservietter. Gav op på de der engangsvaskeklude alle gange.

  Havde gåstol til begge drenge. En succes, men det er en smagssag.

  Købte en slyngevugge. Stort set ikke brugt.
  Højstol fra IKEA, plastik.
  TRIP TRAP i gave, først brugt da de var 1 år.
  Ingen kravlegård.
  Babyalarm. Fantastisk.
  Tøj, lidt i str. 56, resten i 62 og op.

  Tror det var det ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Regner med at bruge alm. bløde stofvaskeklude, og så have vådservietter til pusletasken (Gud, pusletaske har jeg ikke skrevet på - men det skal vi også have fundet en løsning på)

   Tak for tøjinput :)

   Puslebord skal vi ikke have - vi har masser af bordplads på badeværelset (lige under et ovenlysvindue - bliver SÅ hyggeligt at pusle Baby)

   Slet
  2. Stofklude er efter min mening også at foretrække. Bander over det hver gang vi er på farten og jeg må ty til vådservietter. Synes bare man kører rundt i lorten (sorry for mit latrinære sprogbrug...)
   Slidte håndklæder klippet i små firkanter og en kogevask et par gange om ugen, har virket fint for os.

   Slet
 8. Hverken tudkop eller gåvogn anbefales længere - det ene fordi de lærer at drikke på en ikke-tilsigtet måde og gåvogn er ikke sundt for ryggen.

  Jeg blev aldrig fan af at ligge-amme. Det fungerede ikke, da bebs slet ikke kunne finde ro i vores seng klistret op am mig - og det fungerede bare ikke godt med alt for store bryster ;) jeg sad på senge kanten og købte først en stol da baby kom på eget værelse. I jysk til billige penge uden for høje armlæn...

  En god ammepude er et must - prøv at find en uden krøyerkugler da de bare bliver flade. Fx fossflakes.

  Hagesmække - vi bruger bare stofbleer og havde kun savlesmække

  Og bleer fra rema el aldi. Dem sværger vi også til.

  Brystpumpe - åh ja. God ide! Meget! Avents manuelle er udmærket - koster en formue herhjemme 499 kr. Kan fåes til knap 1/4 del på amazon fra england...

  Pigeon ammeindlæg er fab og fåes normalt på tilbud i babybutikker.

  SvarSlet
 9. Ting som flere af jer kommenterede på:
  Skråstol: Skal vi ikke have fordi det er skidt for babys ryg - og vi har alternativer. Så vidt vi kan se på det hele kan Manden gå hjemme sammen med mig og Baby et halvt år, så der er nogen til at holde styr på barnet når nogen er i bad. Vi har også frit udsyn fra bruseren hen til babysengen, hvis døren står åben. Og så bevæger Baby sig jo heller ingen steder hen, det første stykke tid, så regner med den kan ligge i sin lift/på et tæppe på gulvet hvis vi skal have hænderne fri.

  Ammeindlæg: Flere grunde:
  Har rørt ved de der engangs nogen og bryder mig ikke om dem. Overhovedet.
  Synes det lyder til at blive et dyrt bekendskab i længden med engangs.
  Hele engangskonceptet går mig egentlig imod. Ser ingen grund til at smide en masse væk, når det ikke er mere besværligt med nogen af stof (jo, dem af stof skal vaskes - men til gengæld skal jeg langt væk for at skaffe engangs)
  Dem af uld og silke er lækre. Elsker også uldundertøj. Har ikke haft fingrene i et bomuldspar endnu, men Kaye brugte dem og var glad for det.
  Og om jeg mælker igennem nede i Fakta? Pft! Jeg har en sulten baby og 200 meter hjem. Det overlever vi nok alle sammen (og desuden var det nok Manden der var nede og købe ind ;) )

  Ammestol: Regner også med at ligge ned og amme - men kommer helt an på hvad vi kan blive enige om, mig og Baby. Men det var nu heller ikke en stol tænkt primært til natamning. Men til aftenamning og morgenamning og amning mens Manden er i bad. Eller bare til amning i et rum hvor der er udsigt til vand og himmel og ingen bilstøj. Så mere en hygge-ammestol end en nat-ammestol :)

  Ammepude: Hører så meget forskelligt, så vil helst ikke tage stilling på forhånd. Og synes det er rigtig mange penge at give for noget som jeg ikke ved om er det vi har brug for. Måske jeg ønsker mig en, eller låner en eller noget.

  SvarSlet
 10. Jeg ville bestemt bruge penge på pigeon engangs ammeindlæg! Jeg brugte dem og så uld udenpå. Jeg er heller ikke meget for brug og smid væk, men ved bleer og ammeindlæg er det godt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen når nu jeg ikke kan lide den måde de føles på, de der engangs?! Synes overhovedet ikke det virker som noget jeg har lyst til at putte i mit undertøj. Ever.

   Og vi kan godt høre Baby nede i haven, hvis vi har et vindue åbent. Nu må vi se. Håber IKEA får fikset de problemer der var med deres babyalarm - de havde nemlig en overkommelig pris og var uden alt det der ekstra fancy-smacy noget de dyre kan :)

   Slet
 11. Nåå jo - så brugte vi Harald nyborgs walkie talkie babyalarm. Den var billig men IKKE god. Alle signaler gik ind over (specielt taxilarm). Hvis jeg skal have flere børn er det et sted jeg ville bruge pengene. Og jeg har engang kommet ned til baby der græd da lyden ikke var gået igennem... Og Det var den værste følelse overhovedet - så hvis man ikke sidder i lytteafstand af baby så få en alarm. De skal ikke ligge og græde - heller ikke 5-15 min. Man tjekker jo ikke hele tiden.

  SvarSlet
 12. Nu har jeg jo ikke nogen baby selv endnu, men hvis I overvejer noget kombivognshalløj, har jeg kun hørt positivt om denne: http://www.flip-flap.dk/ - Jeg afskrev siden i første omgang fordi den er fyldt med stavefejl, men nu har jeg læst så mange anbefalinger af den at jeg godt tør købe den alligevel. Og så får du jo også en autostol med i købet ;)

  Så har jeg fået at vide at når man kigger efter babydyner skal man kigge efter nogen med høj bæreevne og som kan tåle 60 graders vask og så skal det helst være en dundyne - de skulle være gode i Jysk.

  Forholdsvis billig bbyalarm: http://www.elgiganten.dk/product/hjem-pleje/babyudstyr/SCD505/philips-avent-babyalarm-scd505-00 - den har vundet et en eller anden test.

  Nåmmen... ellers ved jeg ingenting - og har i øvrigt ikke selv købt noget endnu. Jeg har først termin om... æh.. 5 uger. Der er laaaang tid til! :p

  SvarSlet
 13. Jeg fik udleveret lanolin til brysterne på fødegangen. Sidenhen købte jeg noget økologisk nippel-balm på nettet. Men det var nok ikke helt billigt. (desuden er det, efter sigende, godt at bruge til at blødgøre mellemkødet med inden fødslen..)

  Vi var rigtig glade for vores skråstol som lille baby kan ligge helt ned i. Både til opbevaring, når jeg var i bad og til at blive fodret i, før baby kunne sidde helt op og holde balancen. Men nu fik jeg jo også Krabbe dengang babyer måtte få grød fra de var 4 mdr. Du må få den og jeg kan droppe den af på stationen en gang hvor jeg kører igennem en morgenstund, hvis det er?? Den er brun og meget neutral. Send mig en mail, hvis det er:)

  Jeg har hørt godt om walkie-talkier. Og du bliver glad for en eller anden slags babyalarm, for man sover lige den tand roligere om dagen (evt med baby ude i barnevognen) hvis der er forstærkning på lyden. Og søvn bliver du glad for:)

  Jeg kunne heller ikke lide ammeindlæggene fra Pigeon. Men jeg skulle bruge et eller andet fordi jeg havde kolossale mængder mælk. Jeg blev ret glad for dem fra Kvickly/Änglamark. De er lidt tykkere (de kan så også af den grund anes gennem en stram bluse..) og lidt blødere. Har aldrig prøvet hverken uld eller silke. Gad ikke for jeg var sikker på, at de ville blive gennemvædede med et vuns

  Jeg havde en ammepude fra Fossflake 2. gang. Havde først én med krøyer-kugler. Den var forfærdelig. Den anden var bedre, men det er svært at lære at bruge dem. Til gengæld funker det, når man så kan

  Ikea laver gode baby-dyner og -madrasser.

  Nå. Nu har jeg vist ikke mere lige nu. Mne jeg laver også snart et udsalg i stil med Øglemor. Om 14 dage begynder jeg at skrabe sammen og såen. Hvis I evt skal til KBH i løbet af efteråret? Vi har eddermame lidt af hvert:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tænker faktisk at vi (eller måske kun mig) skal til Kbh engang. Men der er nok grænser for hvor meget jeg kan slæbe med hjem i et tog. Haha.

   Slet
 14. Øj, der er godt nok mange ting på den liste ;-)
  Jeg tror ikke jeg var så koordineret dengang med den første. Altså, jeg fik nogle stofbleer af noget familie. Og fik nogle af de der begynder-pakker fra Føtex/Bilka. Der er både prøver på bleer, creme, ammeindlæg mv. Jeg fik en suttebrik på hospitalet og ellers tog vi det hen ad vejen... Han sov i en lift sat på 2 spisebordsstole de første 2 måneder og vi fik først rigtig pusleplads efter 1 måned...

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er altså heller ikke fordi jeg tror nogen af os dør hvis vi ikke når at anskaffe noget. Altså, bare vi har bleer så finder vi nok ud af det. Maden har jeg jo, og Babyen kunne sådan set også bare sove i sengen med mig. Hvis det var. (Og min liste ER faktisk kort, hvis du så nogle af de andre der findes derude ;) )

   Det handler faktisk mest om at jeg vil have lov, den her gang. Til det hele. Jeg har virkelig meget brug for at planlægge det hele, og snakke om det hele og bestemme hvordan det skal være. Og det er fuldstændig ligegyldigt at Baby skider højt og flot på det hele og kommer til at lave alting om alligevel - for det er graviditeten, og min oplevelse af den, jeg har brug for at have styr på. Giver det mening? :)

   Slet
  2. Meget mening! :-)
   Og ja, godt at være forberedt på at baby kan vende op og ned på det hele.

   Slet
 15. ... ingen puder til baby. Og hvis du finder ud af at vikle er noget for jer, så har jeg en vældig billigt til salg:) Den er helt økologisk og stort set ikke brugt. (Kæreste kunne den slet ikke, så vi investerede i en ErgoBaby-bæresele i stedet) Jeg tænker 100 kr.

  SvarSlet
 16. Det er slet ikke sikkert at du får brug for ammeindlæg. Jeg har 2 børn og har begge gange kun haft brug for lækagebarriere de første 10 dage eller deromkring. Der har jeg brugt en engangsble eller et natbind. Du skal forresten også have nogen tena eller lignende, for du skal nok forvente at bløde noget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Har "psykopat-bind" på listen - men har stadig nogle store natbind i skabet fra sidst. Mindes godt den irriterende store mængde blod. Heldigvis har de jo de der gigant bind nede på barselsgangen - ikke særlig sexet, men meget effektivt.

   Og 10 dage? Det ville da lige være til at overkomme. Kryser fingre!

   Slet
  2. Forbered dig også på det modsatte... jeg har ikke ammet i 2 måneder og jeg drypper stadig.......

   Slet
  3. Lige et lille pip fra mig. Inden jeg fik den første (baby) købte jeg fire pakker ammeindlæg (en-gangs) på tilbud i babysam og jeg fik dem aldrig brugt. Brugte nogle enkelte par de første par uger, ind til mælken havde fundet sit leje og derefter har jeg brugt uld indlæg hver dag og der var det nok med to par til at skifte mellem. De er gode da de holder brysterne varme og det er vigtigt bl.a. for at undgå brystbetændelse.
   Men det er jo meget forskelligt hvad folk foretrækker, så du må jo se hvad du finder mest behageligt :-)

   Slet
  4. Forresten, tjek slyngeskolen.dk ud hvis du vil have mere info om vikler/bæreseler :-)

   Slet

Vidste du, at kommentarfelter dør, hvis ingen skriver i dem? True story.