søndag den 11. november 2012

Niecen og Babyen

For 4-5 måneder siden begyndte vi at snakke med Niecen om Babyen. Maven var begyndt at være tydelig og det gav ikke så meget mening at holde hende udenfor, når nu de voksne snakkede (og stadig snakker) meget om den mave.

Da Kaye informerede hende om at der altså er en baby inde i min tykke mave tog hun det med ophøjet ro og sagde overlegent: "Der er også en baby inde i min mave!" Godt så. Ingen af os modsagde hende, for når man er 2½ år gammel lærer man ved at efterligne og lade som om (og i øvrigt har ingen nogensinde vundet en diskussion med en 2-årig, der har sat sig noget i hovedet). Vi havde egentlig troet det ville gå lidt i sig selv igen, men det gjorde det bare ikke. Hun har stadig en baby inde i maven, som hun helt uopfordret snakker om, omend den har det med at ændre karakter. Nogle gange er det bare "en lille bitte baby, som sover lige i navlen - shhhh!" og andre gange sparker den, og andre gange igen "kommer den ud lige om lidt og leger!".

Vi fortæller selvfølgelig meget om hvad sådan en baby kan og ikke kan når emnet kommer på bane, men det er et meget stort emne når man kun lige er næsten-tre. Der er mange, mange ting der skal på plads, og det tog et godt stykke tid inden det overhovedet lod til, at hun var med på der rent faktisk er noget/nogen derinde i maven. En dag skældte hun Manden ud fordi han aede min mave og sagde "Min søde, lille Baby", for selvom vi har snakket så meget om det havde hun stadig ikke forstået at det også var Mandens baby, og ikke kun min. Det er måske også lidt abstrakt hvordan noget inde i min mave også godt kan tilhøre Manden.

For at gøre det hele lidt mere håndgribeligt var mig og Manden en tur på biblioteket, hvor vi (efter en del hjælp fra børnebibliotekaren) fandt bogen "Stump i mors mave". Er I klar over hvor svært det er at finde en alders-passende bog, og så endda en der ikke handler om at blive storesøster/-bror? Men vi fandt den, og bogen om den lille Stump er guld. På hvert opslag er der på den ene side en tegning af mor (og far) der laver hverdagsting og på den anden side en tegning af Stump der laver noget tilsvarende inde i maven. I løbet af bogen bliver Stump større og større, indtil han til sidst ikke længere kan være på billedet/inde i maven og kommer ud.

Jeg havde bogen med en eftermiddag, og Kaye læste højt for Niecen, der hele vejen igennem bogen sad med et fuldstændig lamslået, vantro udtryk i ansigtet. Undervejs snakkede vi om at de ting Stump laver, det gør babyen inde i min mave også. Vi snakkede om at den får mad igennem navlen når jeg spiser, og at den ligger og svømmer under vand - ligesom Niecen også gør (og er dygtig til) til svømning. Men da vi kom til opslaget der handler om at mor tisser på toilettet, og at Stump bare tisser inde i maven slog hun bremserne i. For dét var simpelthen alt for langt ude. Jeg fortalte at det er rigtigt nok, og at min baby også bare tisser inde i maven (og forsøgte at holde et straight face imens, for Niecens indignation var simpelthen så sjov og sød), hvilket hun jo var nødt til at acceptere - men hun sagde meget bestemt: "Men min baby tisser ikke inde i maven!" (og det gør den stadig ikke, ved jeg, for hun minder os ofte om det)

Efterhånden tror jeg hun er ved at være med på konceptet. Eller koncepterne skulle jeg måske sige: 1. Der er en baby inde i min mave, 2. Vi får snart en baby. Jeg er dog ikke helt sikker på at hun helt er i stand til at kæde de to ting sammen, så vi venter spændt på hvad hendes reaktion bliver når den kommer ud. Og hvad der mon sker med babyen inde i hendes mave.

8 kommentarer:

 1. Det er en spændende føljeton!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, og nu er det jo lige om lidt opfølgeren kommer!!

   Slet
 2. Åh hvor sødt! måske en dukke fra jer(babyen) til hende vil falde i god jord!!
  og ja, diskussion med en næsten 3-årig er tabt på forhånd!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hun har allerede en dukke - som hun er ekspert i at give ble på (helst mange, mange gange i træk) og fodre med sutteflaske. Er lidt spændt på hvad hun siger til at vores Baby jo får mad hos mig og ikke fra flaske. Hehe

   Slet
 3. Haha, jeg grinede og hyggede mig med dette indlæg :-) Det er sådan en sjov alder Niecen er i :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja - og det blev pludselig meget sjovere da hun holdt op med at skrige bloody murder hver. eneste. gang. de voksne ikke kunne læse hendes tanker og øjeblikkeligt gjorde som hun ville (nu er det kun i særligt udvalgte situationer der bliver skreget på stukket-gris måden)

   Slet
 4. Hehe - vores pige som lige er blevet tre har stadig en Andrea (?) inde i maven selvom hendes lillebror nu snart er 8 måneder. Nogen gange siger hun, at den kommer ud når hun bliver stor...

  SvarSlet
 5. Hi hi hi - det ER da heller ikke nemt at forstå. Er selv højgravid, og forstår det stadig ikke selv. Min søn på knap to, har også en lillebror i maven. Og når han kommer ud, så skal de "lege vildt!". Jeg tror han bliver lidt skuffet... :-)

  SvarSlet

Vidste du, at kommentarfelter dør, hvis ingen skriver i dem? True story.