fredag den 20. december 2013

Hvori jeg aflyser julen

Først, så var der noget natamning som skulle til at være slut. Så der gik lige (mindst) en uge hvor alle var vågne (mindst) en time hver nat. Så sov vi. En? måske to? nætter. Så skreg hun igen. Og skreg og skreg og var sur og fik feber og havde bleeksem. Så tog vi til lægen som gav hende binyrebarkhormon. Men hun skreg stadig og holdt helt op med at spise og så sagde lægen det var blister i munden og det var der ikke noget at gøre ved. Men så længe jeg stadig ammede var det jo ikke et problem, for så kunne jeg jo bare amme noget ekstra så hun ikke sultede. Hahahahaha. Sjovt. For det var jo ikke fordi vi lige havde kæmpet for at skrue ned for det.

Nå. Men så var det hendes fødselsdag. Den var ok, taget i betragtning at vi jo på grund af det der skide sygdomsfis ikke havde nået noget som helst. Gode gaver, glad barn. Blisterne var også næsten væk så hun gad godt sutte smørret af nogle boller og indtage noget bananmos. Manden havde fået fri, men det blev en virkelig mærkelig uge, fordi han arbejde, havde fri, arbejde, havde fri men skulle arbejde alligevel. Alle blev fucked up i hovedet af det. Da de ringede onsdagen efter hendes fødselsdag og sagde jeg skulle hente hende i vuggestuen til middag begyndte jeg at hyle (altså, ikke imens jeg snakkede med dem, vel, men på vej derud) Det var i øvrigt den ene dag hvor Manden var på arbejde i dagtimerne, så der var ingen afløsning. Da hun så skreg i halvanden time og nægtede at sove var jeg millimeter fra at pakke en taske så jeg kunne skride i samme øjeblik Manden kom hjem. Nej, ikke for sjov. Jeg var fuldstændig klar til at skride. Men Manden kom hjem og tog hende og hentede burgere til aftensmad, så jeg blev.

Da Manden så fik friuge igen blev vi jo så nødt til at starte forfra med Nul Natamning. Som i helt forfra og et ekstra skridt tilbage. For i mellemtiden ramte Gryntegrisen åbenbart en virkelig rådden omgang morsyge. Jeg har fået en (!) nat med sammenhængende søvn. Jeg er træt nu. Træt og færdig. Men bare ærgerligt det så er den 20. december og hele julen mangler at blive lavet (jvf. den sidste måned i Manglende Søvn Men Til Gengæld Med Pylret Barn Land) Der er intet andet tilbage i mig en sur. Sur over at alting mangler. Sur over at Manden ikke sørgede for vi fik noget lavet mens han havde fri. Sur over jeg står selv med barn weekenden over+mandag fordi han arbejder. Sur over jeg står selv med barn OG alle juleforberedelser. Sur over jeg er træt. Sur over her roder. Sur over at det lige om lidt bliver praktisk umuligt at nå alt det der skal nås inden juleaften (jamen, hvornår fanden er det fressembel jeg skal tage i IKEA og købe min brors gave?!) Sur, sur, sur. Med sur på.

I onsdags, lige inden Manden skulle afsted på arbejde kom jeg til at tude af træthed og så var det jeg sagde noget meget frygteligt, men meget ærligt. At jeg faktisk ikke rigtigt har lyst til at holde jul. Og så i dag, hvor jeg bare stadig er træt - ikke bare sove-træt, men træt langt, langt ind i sjælen - og jeg gik ud i køkkenet og så rodet og hvor meget arbejde der var før jeg overhovedet kunne begynde at tænke på at bage småkager, der tænkte jeg det samme. At jeg bare slet ikke orker. Det er ikke engang noget med at skulle grave dybt, for at finde den sidste lille rest overskud. Det er vist noget med at den slet ikke er der.

Så nu... nu går jeg vist ind og vækker Manden, selvom det er midt på dagen og han kun har sovet tre timer. For det går bare ikke. Jeg har simpelthen ikke mere at trylle med.

7 kommentarer:

 1. Jeg har været der - i tre år. Jeg har ikke noget at trøste med, ingen gode fif, kan ikke berolige, kan ikke hjælpe. Jeg kan sige, at det bliver bedre, sige at jeg forstår hvordan du har det og det er en helt igennem acceptabel reaktion. Sige at ingen andre forstår det, hvis de ikke selv har været der. Forstår den altgennemtrængende følelse af træthed, opgivenhed og modløshed.

  Det hjælper ikke en skid, jeg ved det godt. Men råb højt, be om hjælp. tal med sundhedspelejersken, med vuggestuen, med den anonyme rådgivning. de kan måske nogle fif - om ikke andet kan de lytte og fortælle dig, at det er normalt!
  jeg håber det bliver bedre snart - Pas på dig - og jer!

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, men det hjælper jo, at der sidder nogen og siger jeg ikke bare er en rådden taber. Tak.

   Det er også bare fordi det er så elendig timing. Der er jo ingen der har tid til at komme og tage min opvask og hente mit barn weekenden inden jul. Jeg ønsker mig at vinde de der 63 millioner i eurojackpot, så Manden aldrig nogensinde mere skulle på arbejde.

   Slet
 2. Du er ikke nogen rådden taber. Jeg har selv været klar til at pakke tasken alt for mange gange. Der kommer masser af jul'er med mere overskud, så spring du bare denne her over, spis burger og vent på at verden bliver mere udholdelig. Det er altså fair nok :-)

  - Frigg / esconditeriet.wordpress.com
  (jeg må åbenbart ikke kommentere som Wordpressbruger..)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er desværre os der står for juleaften så det går nok ikke at gå i sofakoma og bestille burger..

   Slet
  2. Og virkelig underligt med kommentarer. Mind mig om det efter nytår for jeg får ikke set på det inden. Ha

   Slet
 3. Måske det bliver mere jul af at spise take away og købe-småkager og have lyst og overskud til at sidde i sofaen og give kram og kys?
  Jeg sender alle mulige gode tanker til dig - det bliver bedre. Det er ikke bare dig - manglende søvn er rædselsfuldt.
  Jeg håber I får nogle dejlige juledage også selvomde ikke kommer til at se ud, somde 'plejer' eller 'skal'. Masser af kram

  SvarSlet
  Svar
  1. Tror ikke jeg får lyst til kys og kram på den her side af nytår. Lige nu er det jeg har allermest lyst til at være helt helt alene. Tænk at man kan komme derud.

   Slet

Vidste du, at kommentarfelter dør, hvis ingen skriver i dem? True story.