lørdag den 19. november 2011

Det kan man da ikke

På trods af min families særheder (uddybende indlæg følger en af de nærmeste dage) elsker jeg dem. Og selvom Mandens familie er noget HELT andet end jeg er vant til har de alle sammen taget imod mig med åbne arme, og de er også min familie nu. Min svigermors familie derimod...

Mandens far og Svigermor mødte først hinanden efter Manden var blevet voksen, og hendes familie har derfor ikke været en del af Mandens liv. Der er selvfølgelig nogle stykker jeg kommer godt ud af det med, men der er godt nok også nogle jeg rent ud sagt ikke kan fordrage. De har en grundlæggende anderledes indstilling til livet end mig, og jeg synes faktisk tit der lader til at være en generel mangel på respekt for andre mennesker. Der er især én jeg faktisk næsten direkte hader. Han har flere gange overskredet mine grænser, uden overhovedet at ænse at jeg gav udtryk for jeg synes det var ubehageligt, og er noget af en bralrerøv. Der er ikke den ting han ikke kan, eller den fest der ikke var fed, eller noget han ikke har styr på. Han synes selv han er så pissefed, men sandheden er at hans store planer aldrig bliver til en skid, ofte fordi han simpelthen drikker det i vasken. Han er nu blevet gift og de venter et barn sammen og han bliver ved med at sige at så får han jo styr på sit liv - men han snakker stadig mest om at han var skæv i går, lavede noget sort arbejde i sidste uge og hvor pissefedt det er at de har kunnet skaffe absinth. Jeg har lyst til at kværke ham, for hvad fanden bilder han sig ind? Én ting er at han ødelægger sit eget liv, men nu er der jo pludslig børn involveret, og det lader bare ikke til han forstår hvor dyrebart det er. Overhovedet. I kender typen, nichts war?

Sidder i Udkantsdanmark til den der 50 års fødselsdag, fordi jeg synes at når nu Svigermor holder en større fest er man jo nødt til at komme. Men er man egentlig det? Jeg blander mig alligevel ikke i selskabet og jeg er faktisk heller ikke mentalt klar til det. Og helt ærligt kan jeg jo faktisk ikke lide 50% af selskabet. Er jeg virkelig et frygteligt menneske fordi jeg tænker at jeg egentlig ville få mere ud af at sidde hjemme og hygge mig med en bog, og at festen som sådan egentlig også ville få mere ud af at jeg ikke bare sad og optog en stol? Lige nu er jeg splittet rimelig 50-50 imellem "hvorfor fanden skal jeg bruge min tid på mennesker jeg ikke kan lide" og "det betyder jo måske meget for Svigermor at jeg er her"

Det værste er at jeg ikke bare kan tage hjem, for det er helt reelt Udkantsdanmark uden offentlig transport i miles omkreds - så mellemløsningen med kun er komme til eftermiddagskaffe og så tage hjem er ikke en mulighed.

Hvad ville I gøre?

3 kommentarer:

 1. Skal det holdes ude (i forsamlingshus, måske, som det sig hør og bør i Udkantsdanmark?!), så du har mulighed for at være alene hjemme et sted? I givet fald ville jeg droppe festen - stene noget tv eller løse en kryds og tværs. Og så enten være helt ærlig omkring, at du simpelthen ikke har overskud til festivitas, eller også - hvis du tror, Svigermor bliver ked af ærligheden - fingere en hovedpine eller influenza.

  Jeg er (blevet) stor tilhænger af at sige fra overfor selskab, der dræner, og det lyder det til, at dette her gør...

  Hvad siger Manden i øvrigt til det hele? Og hvad synes han om Svigermors familie?

  SvarSlet
 2. Jeg ville også få influenza - eller migræne...

  SvarSlet
 3. det blev, og bliver faktisk altid, holdt hjemme hos dem. Jeg er ikke meget for løgnermetoden - og det bliver jo egentlig også ret hurtigt gennemskueligt. På den anden side er jeg heller ikke meget for at skulle sige at jeg ikke kan fordrage et af hendes nære familiemedlemmer - men tænker at det trods alt er bedre end hvis jeg bare bliver væk og hun så tror det er hende jeg ikke kan lide. Efter i dag er jeg blevet ret overbevist om at mit liv simpelthen er for kort til omtalte familiemedlem, og så må jeg tage konfrontationen når den kommer. Manden kan heller ikke udstå ham, men er sådan en type der formår at hygge sig alligevel.

  SvarSlet

Vidste du, at kommentarfelter dør, hvis ingen skriver i dem? True story.