mandag den 31. december 2012

Haves: Brystbetændelse, Ønskes: Lidt bedre humør

Ja, jeg ved godt jeg lovede et billede i lørdags. Men så lagde jeg mig lige med 39 i feber og kort efter dukkede der en mælkeknude på størrelse med Amager op. Så nu er jeg sådan en der får penicillin. Udskrevet af kedelig friskfyr-agtig vagtlæge, der ikke engang ville se mig. Og som skulle hentes inde i fucking Odense, fordi det var søndag (penicillinen, ikke vagtlægen). Det er ikke lykkedes mig at fange feberen på termometret siden igår eftermiddags, men lur mig om den ikke stadig rumsterer derinde et sted, eftersom jeg har virkelig syrede drømme og vågner badet i sved, på trods af jeg syntes det var koldt da jeg faldt i søvn.

Bemeldte mælkeknude sidder virkelig åndssvagt, så kan overhovedet ikke få bugt med bæstet. "Læg barnet til med hagen mod det ømme område" min bare. Hvordan fanden har de tænkt sig det skal lade sig gøre når det ømme område befinder sig på oversiden af brystet? Min mor havde en del forslag, men de var nok mere sjove end praktiske. Den lille tager det i det store og hele pænt, selvom hun beder om mad lidt oftere end jeg kan følge med til om aftenen - til gengæld sover hun så længe om natten. Og det burde jo give nærmest-udhvilet mor. Det gør det bare ikke. Er træt, og er træt af at være træt og uoplagt på andet døgn.

Jeg er faktisk træt og uoplagt på så uhensigtsmæssig en måde at jeg kommer til at bide af Manden. Og selv når jeg ikke bider af ham bliver jeg sur på ham, inden i mig selv. Sur over at han vil give hende tøj på lige når jeg har lullet hende, sur over at han bare falder i søvn igen når jeg lige har bedt ham om at holde øje med om hun smider sutten, mens jeg forsøger at malke/massere noget af spasser-knuden ud, sur over at han sover i det hele taget.

Forsøger ihærdigt at minde mig selv om at det snart går over, at det er ok at have nogle off-dage og at Manden også bliver træt og har brug for alene-tid. Selvom jeg mest har lyst til at gå i nato-stilling på sofaen og vræle mens Manden varter op.

I virkeligheden er jeg ret ynkelig. For det gør ikke engang ondt at amme, og der er stadig mælk nok. Det er kun om aftenen det bliver en kende frustrerende når hun flegner over at der ikke er mælk nok til at hun kan hyggesutte, og hun er alt for træt til at forstå hun er træt og skal overbevises om at man sagtens kan falde til ro og i søvn uden der løber mælk ind i ens mund samtidig. Men fuck altså, hvor jeg hader at hun ikke bare kan få det lige som hun vil have det. Bliver faktisk rigtig ked af det og føler mig virkelig afmægtig. Nå, men måske jeg bare skulle stoppe her, inden vi kommer ud i en længere analyse af hvorfor det er jeg har det dårligt med ikke at kunne gøre noget for mit barn, selvom jeg gerne vil. Også selvom der i den her sammenhæng ikke er nogen der dør.

7 kommentarer:

 1. Åh føler med dig.
  Jeg havde selv brystbetændelse på oversiden af højre bryst for et par uger siden. Var ude i noget “ungen kan da ikk stå på hovedet og spise“-overvejelser... men hvis jeg lå ned og hun så lå modsat, i forlængelse af mig, så svarede det til ca at stå på hovedet og spise. Svært ja, men det virkede!! God bedring!!

  SvarSlet
 2. Det er altså heeeelt almindeligt, det du oplever om aftenen. Babyerne sutter og sutter indtil brystet føles som to slatne balloner, - det er fordi de "tanker op" til natten, - og det er jo netop derfor at hun sover godt om natten - heldigvis!

  Selvom babyerne sætter produktionen op, når de sutter og sutter, så vil du mange mange aftener opleve de slatne balloner, og det er faktisk helt ok (for babyen altså, og forhåbentligt kan du også holde til det, både fysisk og mentalt).


  Der er ikke så meget andet at gøre, end at være i det, og glæde sig til hun bliver lidt større og kan spise større portioner ad gangen.

  SvarSlet
 3. Som myric skriver, så kan du fx ligge lillepigen på puslebordet med hovedet ned mod din mave og så læne dig ind over mens du rammer. Eller læg jer i sengen på siden så du ligger med hovedet den ene vej og hun ligger modsat. Hvordan går det i øvrigt med de der ammeindlæg, har du brug for dem?

  SvarSlet
 4. Varmt brusebad på mælkeknuden - så varmt, at du næsten ikke kan holde det ud. Det plejer at være effektivt. Og ellers lyder det bare helt normalt med baby, der sutter og sutter om aftenen, din afmægtighed og mand, der falder i søvn :-)

  SvarSlet
 5. Varmt brusebad på mælkeknuden - så varmt, at du næsten ikke kan holde det ud. Det plejer at være effektivt. Og ellers lyder det bare helt normalt med baby, der sutter og sutter om aftenen, din afmægtighed og mand, der falder i søvn :-)

  SvarSlet
 6. Jamen, det er svært og surt og hårdt og dejligt og vidunderligt og frustrerende og alt midt imellem det dér moder- og forældreskab. Håber, du snart får bugt med knuden. Kram herfra træthedsland

  SvarSlet
 7. Øv øv øv med brystbetændelse. Hvorfor findes det overhovedet? Er det mon naturens lumre humor, der lige bliver demonstreret? Jeg nåede selv at have brystbetændelse tre gange med MT, og blev hurtigt bedste venner med brystpumpen. Så jeg føler med dig. Og kan kun sige, at det der med at bide af manden mens man kæmper med ømme bryster, der bliver tvistet i alle mulige retninger i et forsøg på at amme knuderne væk, vist bare er meget normalt;)

  Tanker herfra til jer og vidunderbarn

  SvarSlet

Vidste du, at kommentarfelter dør, hvis ingen skriver i dem? True story.