søndag den 23. februar 2014

Spons - cewe fotobog (og du kan også vinde en!)

Før jul blev jeg tilbudt at anmelde en fotobog. Og det sagde jeg ja tak til, for så var julegaven til Gryntegrisen i hus og jeg kunne lave en jule-giveaway. Det blev så hverken til jule-giveaway eller julegave, da bogen først ankom EFTER jul (mere om det herunder). Og så var der lige den der biks der skulle op at stå, og noget politik jeg skulle sætte mig ind i, og et barn der var syg (og syg og syg)... men NU er det tid til give-away. Sorry, rare folk på Cewe, som nok gerne ville have haft anmeldelse med søgemaskineoptimerende link på den tidligere side af nytår. Men så kunne man jo så lære at overholde sine leveringstider.

Nå. Men here goes. Detaljer om giveaway i bunden (jaja, scroll du bare derned hvis du har travlt - hurtigt opsummeret er anmeldelsen overvejeden positiv, med undtagelse af omtalen af levering og halvskjulte gebyrer - men så går du til gengæld glip af en virkelig underholdende anmeldelse. Eller. Jeg brugte i hvert fald meget tid på at skrive den. Så læs den nu bare, ing)

Produktet:
Der er tale om en cewe fotobog XL, der måler 30x30cm. Den starter på 26 sider, og man kan så tilkøbe 8 ekstra sider ad gangen op til 130/154 sider (alt efter indbinding). Prisen starter på 352,95 kr.
Omtalte fotobog. Blyanten er med så man kan fornemme størrelsen
Bestilling:
Man downloader et program, hvori man så designer sin fotobog. Programmet tager lang tid at hente, og er lidt langsomt til at starte op, men når man først er i gang er det fantastisk. Mulighederne er uendelige - man kan, hvis man lægger tilstrækkelig tid i det, få bogen præcis som man vil have den. Eller man kan markere den/de mapper med billeder man ønsker, vælge et standard layout og være klar til bestilling i løbet af fem minutter.

Jeg valgte (selvfølgelig) at sidde og nørkle med hver enkelt side selv, så det tog en aaaaanelse mere end fem minutter. Til at starte med var jeg lidt skuffet over udvalget af baggrunde (både dem der fulgte med, og de ekstra man kan downloade - gratis, i øvrigt), men så opdagede jeg at man kan vælge at lade et billede udfylde hele siden. Så man kan bruge egne billeder, finde nogle i tilstrækkelig størrelse på nettet eller designe nogle selv i Photoshop (eller hvad man nu bruger). Sidstnævnte fik jeg dog ikke gjort, for Manden sagde at NU skulle jeg se at blive færdig... tsk tsk, bare fordi jeg havde brugt en uges tid eller to på at være i scrapbooking heaven.

(Advarsel: Det næste stykke eller to er ret meget surhed)
Da jeg opdagede at man kunne tilføje video til sin fotobog blev jeg meget begejstret. Det fungerer ved at man uploader en video sammen med bogen, og programmet indsætter en QR-kode i bogen, som man så kan scanne. Men. Så opdagde jeg at det koster 19kr (siger og skriver NITTEN KRONER). Pr. video. Uanset længde. Nå. Men jeg tænkte at jeg ville teste funktionen alligevel. Man er vel grundig, og de 19kr (NITTEN KRONER!!) kunne jeg godt ofre, når nu bogen ellers var gratis. Desuden var jeg blevet helt hooked på tanken om at man kunne scanne Lille Nye Gryntegris og så se den allerførste video med hende.Det viser sig så, efter man har designet det hele, indsat videoer og whatnot, at de 19kr (Nitten. Fucking. Kroner) dækker lagerplads til én video i tre år. Tre år. For åbenbart skal man ikke bruge sin fotobog mere efter tre år? Eller internettet, smartphones og QR-koder er helt holdt op med at virke til den tid? Det var her jeg droppede at indsætte en video. Jeg var i forvejen sur over at de ville være bekendt at tage 19kr (fik jeg nævnt: NITTEN KRONER) for et produkt youtube leverer gratis, så det var bare at smide brænde på mit "skjulte gebyrer, lorte firma, bondefangeri" bål. Men. Apropos youtube der leverer produktet gratis, med opbevaring på ubestemt tid, så kan man også ganske gratis lave sine egne QR-koder (fx her) så man kan bare indsætte sine egne QR-koder med links til youtube-videoer (eller hvor man nu ellers har det liggende) i bogen. Man kan på youtube indstille videoen til at den kun kan ses hvis man har det direkte link, så det ikke er alle og enhver der har adgang.
QR-kode vi selv indsat. Lige nu virker den godt nok ikke, fordi Ex'ens server er nede. Men i princippet virker det upåklageligt
Og nu vi er ved skjulte gebyrer/latterligt høje priser for latterlige ting, hvad sker der så for at der for hver "produktkategori" man bestiller fra er et produktionsgebyr? Som ikke optræder i prislisten, men som i virkeligheden er en del af prisen, fordi man ikke kan slippe for det. Min gavekode (og din, hvis du skulle vinde giveawayen) dækker selvfølgelig omtalte gebyr, men jeg bliver rødglødende af raseri over firmaer der først viser den rigtige/endelige pris sekundet før du bestiller. Stop. Det. Nu. Gennemsigte priser, tak - alt andet er bare lortesnyd, og dårlig stil, ligemeget hvor meget det er indenfor lovens rammer. Jeg siger jer, når jeg bliver diktator bliver det strengt forbudt med tilbud af formen
"fra LATTERLIGT LAV PRIS plus porto og ekspeditionsgebyr".
(Sur rant slut)

Levering:
Absolut dumpekarakter. Jeg bestilte på "sidste dag hvor de kan nå at komme til jul", men både fotobogen og de kalendere jeg havde bestilt samme sted kom først flere dage inde i juleferien. Nitte, af den virkelig store slags, og bare ikke i orden. Forsinket levering kan jeg normalt leve med, men op til JUL?! Der skal det bare være i orden, for det er IKKE fedt at sidde juleaften og mangle fire gaver. Som man havde bestilt til tiden. (Men for at være fair, bør jeg måske nævne at det vendespil jeg anmeldte for noget tid siden kom virkelig hurtigt - så levering er måske kun et juleproblem)

Kvalitet:
Bogen er ret lækker, og jeg er glad for jeg valgte lærredsomslaget (for 2kr ekstra, eller sådan noget, hvilket bare virker lidt til grin at opkræve?) - jeg ville dog ønske det havde været muligt at få et billede på omslaget, eller i det mindste præget noget tekst på, så man kunne kende forskel, hvis man bestilte flere bøger. Formatet (30x30) er coffee table-material, men man får også lov til at betale godt med ekstra knaster for lige netop den lækkerhedsfaktor (i forhold til en almindelig str fotobog, så vidt jeg kan se af prislisten). Vi valgte at designe bogen som en historie om gryntegrisens første år, så der er ikke så mange billeder på hver side - men det kunne der sagtens have været, for den collageside vi lavede (med omkring 20 billeder, tror jeg) er fuldstændig skarp, og jeg tror det stadig havde set godt ud, selvom vi havde puttet dobbelt så mange billeder på. Papiret er lækkert og farvene er som de skal være, så ingen klager her.

Brugsværdi:
Jeg synes vi har fået lavet en dejlig bog, som vi nyder at kigge i. Gryntegrisen er lidt for lille endnu, men jeg tænker at hun bliver glad for den, når hun bliver lidt større. Tanken var i hvert fald at hun skulle have en bog med starten på historien om hende. Den er måske i virkeligheden lidt for stor som bladre/pege-bog - men til gengæld gør formatet at den føles som et rigtigt fotoalbum.

Starten på historien om Gryntegrisen
Pengene værd:
Njah, ikke rigtigt. Hvis jeg skulle have en til ville jeg nok enten gå all in med samtlige tilkøbssider, så bogen fik mere volumen (men til gengæld kom op i nærheden af at koste en tusse), eller også ville jeg købe en noget mindre fotobog og så bestille et vendespil mere - for det holder stadig 100.


Give-away:
Der er en fotobog XL på 26 sider i hardcover på højkant. Det eneste du skal gøre for at være med, er at fortælle mig du godt vil være med. Det nemmeste er en kommentar herunder, men tilmeldinger modtages også på mail, sms, facebook, instagram, brevdue... Du er velkommen til at fortælle hvorfor det netop er dig der skal have bogen, eller dele en lystfisker-anekdote, men det er ikke et krav, og det påvirker ikke dine vinderchancer det mindste (med mindre det er en VIRKELIG god lystfisker-anekdokte) Jeg trækker lod på en eller anden snedig måde fastelavnssøndag, altså næste søndag, den 2. marts.

----------------------------------------

Note om spons:
Jeg tror ikke der er nogen af jer der er i tvivl på nuværende tidspunkt, men dette er altså et sponsoreret indlæg. Jeg har fået en XL-fotobog (en til mig selv og en til give-away) mod at anmelde den her på bloggen. Kravene til anmeldelsen er at den skal indeholde et link til http://www.cewefotobog.dk og et billede af bogen. Andet er jeg ikke blevet bedt om. Jeg har valgt nogle tillægsprodukter (ekstra sider og en anden indbinding) som jeg selv har betalt for.

13 kommentarer:

 1. Nå men jeg vil gerne vinde! Jeg er bagud i fotobøger og vild med uigennemskuelige priser :P

  SvarSlet
 2. Ja tak, jeg vil også gerne vinde en fotobog. Planen var nemlig at jeg ville lave en bog til Sofus for hvert år han fyldte, så er ca 7 måneder bagud med den første ;-)

  SvarSlet
 3. Min bedste lystfisker-anekdote er, at jeg altid fisker uden madding, fordi jeg godt kan lide at lade som om jeg fisker, men hader at fange noget, for det synes jeg, er synd for fisken.

  Men, hvis den ikke var god nok, så vil jeg virkelig gerne vinde en fotobog. Jeg havde engang lavet én der bare manglede de sidste tekster før den kunne sendes til tryk, men så var det, at min computer døde, og fotobogen forsvandt sammen med fire års universitetsnoter, video og billeder fra Troldens første måneder. Siden har jeg brugt det der backup ret flittigt, men jeg har endnu ikke kastet mig ud i et nyt fotobog-projekt. Men det vil jeg faktisk ret gerne. Kan godt lide at have mine billeder i fysisk form og ikke kun digitalt.

  SvarSlet
 4. Vi har en gang lavet sådan en fotobog fra en sommerferie og pigerne ææææælsker den. Men det er en halv-pebret fornøjelse, så jeg ville dæleme gerne vinde en til de næste ferieminder (hvilket er et helt fantastisk tip, når ungerne når en 4 år og op - så er der timers minden og underholden i sådan en bog)...

  SvarSlet
 5. Jeg vil gerne vinde. Har hørt så meget om de der foto-bøger, kan komme helt i tvivl om jeg overhoved kan lave dem (minus teknisk snilde)...

  SvarSlet
 6. Den vil jeg gerne vinde.
  Hilsen Johanne

  SvarSlet
 7. Kedelig oplevelse, men hvor ser den dog fin ud. Ville elske, at få minderne ned på papir, istedet for alt ligger på Facebook, instagram og sådan. Tvivler lidt på, jeg er på fb, når jeg engang skal vise oldebørnene billeder- man skal dog aldrig sige aldrig ;)

  SvarSlet
 8. Nu er jeg godt nok en trofast Pixum kunde, men jeg vil da gerne vinde denne giveaway så jeg kan teste et nyt firma :-)

  Mvh

  Line

  SvarSlet
 9. Jeg vil også gerne vinde! Min narcissist-baby elsker sig selv, så en hel bog kun med Kamma, må gøre kæmpelykke!

  SvarSlet
 10. Jeg vil også vinde! Og jeg er i øvrigt enig med Line - Pixum holder max til fotobøger, plakater og hvad man ellers kunne tænke sig at lave med sine billeder.

  /Maria

  SvarSlet
 11. Jeg vil gerne vinde en fotobog og hvis jeg gør, olo, så lover jeg at begynde til lystfiskning!

  SvarSlet
 12. Jeg har allerede en (og var også ved at dø over bestillingsprocessen), men vil gerne have en mere. De er så hyggelige at kigge i, sådan nogle bøger :)

  SvarSlet

Vidste du, at kommentarfelter dør, hvis ingen skriver i dem? True story.