lørdag den 26. oktober 2013

Just sayin'...

Temalørdag på dr2 om hvor frygteligt det åbenbart er at have børn. Med den åh-så-modige Knud Romer, som godt tør sige forældreskabet er hårdt. Og Christina Sederqvist der synes små børn er til at tage op og skide i.

Nå. Men så siger jeg til gengæld det slet ikke er så slemt. Og at jeg tror det er ens egen skyld, og ikke har noget med børnene at gøre, hvis man føler livet bliver ringere af at få børn.

There, I said it. Børn er krævende. Get over it eller lad være med at få dem.

15 kommentarer:

 1. Jeg sad præcis og tænkte det samme. "Lukke op og skide i!?" Jamen seriøst. Det gjorde mig så sur. Og lige sådan en aften hvor man snakker barn nummer tre ikke særligt fedt. Men altså. Jo det er da hårdt at have børn, men den der totalt anti-børne-holdning, camoufleret lidt som om det er sjovt at høre på, det var da bare totalt nederen.

  SvarSlet
 2. Jeg tilføjer lige et stort ÆV!

  SvarSlet
 3. Men Knud Romer siger altså sådan nogle fine ting om sine børn. Nemlig at det med børn ikke handler om at blive lykkelig, men om at lykkes. Og når man lykkes som forældre er livet lykkes for en, og der bliver man lykkelig.

  Ja jeg elsker altså Knud Romer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har det lige omvendt. Jeg synes virkelig han siger nogle grimme ting om sine børn. Jeg ville i hvert fald blive vildt ked af det hvis det var min far der talte sådan om min barndom og den tid han har brugt sammen med os børn.

   Og jeg er lodret uenig. Børn handler om at være lykkelig - man bliver lykkelig af at have børn. Grundlykkelig. De er ikke (eller bør i hvert fald ikke være) et projekt.t

   Slet
 4. Sederqvist er til at lukke op og skide i!

  SvarSlet
 5. Sederqvist er til at lukke op og skide i!

  SvarSlet
 6. For mit vedkommende har det noget med min egen barndom at gøre. At jeg ofte følte mig vildt besværlig. Så når jeg hører forældre omtale deres børn, mest som om de er a pain in the ass, og kun lidt som noget der er mega fedt, så bliver jeg bare så ked.

  SvarSlet
 7. Det er jo en genrel tendens synes jeg. At dem som siger, at det er topdollar at have børn, de lyver, og nu skal i bare høre hvor hårdt det i virkeligheden er.
  Ja, det er da hårdt. De driver mig til vanvid, de gør mig gråhåret og de stjæler min søvn, men de gør mig også SÅ glad flere gange dagligt. Altså flere gange end de gør mig rasende. Det handler om indstillingen, ambitionsniveauet (for huset, tøjet, alt det omgivende) og evnen til liiige at se sig selv udefra.
  (Og seriøst de der forældre, som havde coach på - Var det ikke bare moderen som skulle have sig en coach og lære at slappe lidt af/give lidt slip)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg så det slet ikke fordi jeg blev så sur.

   Men jeg er så træt af tendensen. Diskursen, om man vil. Jeg JEG bliver snart nødt til at skrive det indlæg

   Slet
 8. Jeg så det ikke, men lige siden jeg blev gravid synes jeg er blevet mødt med 'det-er-det-hårdeste-nogensinde-og-hvis-du-siger-at-det-er-fedt-så-lyver-du'.

  Det irriterer mig. Det var fedt at være gravid og det er ubeskriveligt at være mor. Ubeskriveligt på den gode måde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Præcis! Jeg bliver både træt og ked af at få skudt i skoen at jeg lyver/pynter på sandheden.

   Slet
 9. Jeg bliver lidt ked af at du ikke anerkender at vi faktisk er nogen der helt oprigtigt synes det er skide hårdt at have børn. Jeg synes ikke det lyder til der kom nogle særligt pæne ting frem i det program - og jeg synes absolut ikke min børn er til besvær, til at lukke op at skide i, eller at mit liv er blevet ringere af at få børn.

  Mit liv er blevet SÅ beriget, men jeg synes det er hårdt at være mor. For mig handler det mest om at jeg synes det er svært at leve op til mine egne forventninger til mig selv, at skulle rumme og takle 2 smållinger trods enormt søvnunderskud og det at være alle steder på en gang og føle jeg giver nok til dem begge hele tiden. Men det er jo ikke børnenes skyld - de er ikke mere besværtlige og krævende end andre børn - det er helt og aldeles min egen fordi jeg ikke pt kan mobilisere det ekstra overskud der mangler til at jeg bliver den mor jeg gerne vil være for mine børn.

  Ja, jeg synes forældreskabet er pisse hårdt. Undskyld.

  SvarSlet
  Svar
  1. Og når jeg skriver jeg absolut ikke er til spædbørn så er det jo ikke barnets skyld. Det er mig selv der synes den tid er noget af det mest røvsyge - men derfor beriger de jo mit liv alligevel :D

   Slet
  2. Det er altså ikke fordi jeg siger at det ikke er hårdt at være forældre. Tværtimod. Det handler om at jeg mener det er (eller burde være) en selvfølge at det er hårdt. Men at det ikke af den grund gør børnene til noget negativt (som du også selv siger) og at det ikke af den grund ødelægger ens liv. Nåmmen jeg bliver nødt til at skrive et langt indlæg kan jeg godt mærke.

   Slet
  3. Okay det er jeg glad for - så misforstår jeg tydeligvis og føler mig ramt uden (?) grund..

   Slet

Vidste du, at kommentarfelter dør, hvis ingen skriver i dem? True story.