onsdag den 25. juni 2014

Ugens opskrift: Pasta frigorifero


Du skal bruge
 • Pasta
 • En halv pakke bacon i tern
 • En Frankfurter fra slagteren
 • Det meste af en bakke cherrytomater
 • En dåse hakket tomat med hvidløg
 • Frisk basilikum
 • Revet ost

Sådan gør du
Skær pølsen i skiver og cherrytomaterne i halve. Hvis du er purist eller kok foretrækker du måske at flå tomaterne og fjerne kernerne - og det skal du være så hjerteligt velkommen til - men jeg putter dem bare i hele. Eller halve, altså, for jeg har jo skåret dem over.

Steg baconen til den er nærmest-sprød og tilsæt så pølseskiverne. Når de har fået lidt farve tilsættes tomaterne og det hele steges ved høj varme et par minutter. Tilsæt de hakkede tomater, put låg på og skru så lavt ned for varmen du kan, uden det går af kog.

Sæt pastaen til at koge. Vi har tidligere snakket om det der med at koge pasta, men hvor det til mac-n-cheese er livsnødvendigt pastaen er kogt ud, kan du her koge den som du vil. Jeg smider bare pasta, vand og salt i en gryde og glemmer så alt om det, indtil det koger over. Så skruer jeg ned, og glemmer det igen. Som regel er det en eller anden grad af færdig når jeg endelig husker det.

Tag låget af sovsen, og lad den koge ind, når du vurderer at konsistensen er til det. Det falder altid, uden undtagelse, sammen med det tidspunkt, hvor du første gang bliver mindet om pastaen, fordi den koger over. Rør lidt rundt i sovsen. Det er ikke strengt nødvendigt, men det giver en fornemmelse af at man faktisk er i gang med at lave mad.

Et par minutter inden servering tilsættes en håndfuld frisk basilikum. Det kan af og til være svært at vurdere, hvor længe der er til maden er færdig, men ved denne ret svarer "et par minutter inden servering" nøjagtig til det tidspunkt du anden gang kommer i tanke om pastaen, og opdager den er (meget) færdig.

Pasta på tallerken, sovs på pasta, ost på sovs. Evt. et par blade frisk basilikum på toppen, hvis du er i det vilde hjørne.

Velbekomme.

2 kommentarer:

 1. Mums - det lyder lækkert :-) det må jeg prøve en dag!

  SvarSlet
 2. Seriously - skriv en kogebog. Jeg ville købe den!
  ... og et eksemplar mere til min mor, så hun kan lære, at der skal ost MELLEM lagene i nachos, uden jeg behøver at være det utaknemmelige skarn, der fortæller hende det.

  SvarSlet

Vidste du, at kommentarfelter dør, hvis ingen skriver i dem? True story.