mandag den 2. april 2012

Halvandet år senere

Engang for længe siden stak Es "Gardens of the Moon" i hånden på mig og sagde "Det er den første - læs dem"

Steven Erikson (forfatteren) skriver i forordet at der ikke bliver taget hensyn til læseren, så enten giver man op indenfor de første 50 sider eller også holder man ud til den bitre ende. Efter en enkelt side var jeg klar over jeg ville falde i den sidste kategori - 10.000 sider og halvandet år senere er jeg færdig. I går aftes vendte jeg den sidste side i den sidste bog.

Det er ikke fordi det er en kamp at komme igennem dem at det har taget halvandet år (de sidste to bøger har jeg læst på en måned) det er bare fordi det er sådan nogle bøger der slår rod i en og vokser. Indtil man tænker dem og ånder dem og føler dem. Så engang imellem har jeg holdt pause. Mest for ikke at skulle gå på kompromis med oplevelsen.

Jeg ville gerne give en ordentlig anmeldelse af hele serien, men det er umuligt. Det er så intenst, så komplekst, så stort, så fuldstændig vanvittigt projekt...

Efter de første 50 sider var jeg fuldstændig lost og havde ingen idé om hvad der foregik. Efter 10.000 sider er jeg ikke blevet meget klogere.

Læs dem.

2 kommentarer:

  1. Kender du serien "Song of ice and fire" af George R. R. Martin? Han mangler dog at skrive de sidste to bøger ud af syv, men det er en super serie :-)
    Min kæreste er også vild med fantasy og har læst bøgerne, jeg har bare set dem på Tv serien "Game of Thrones".

    SvarSlet
  2. Forresten, Nikolaj Coster-Waldau er med i serien, faldt lige over dette:

    http://politiken.dk/poltv/nyheder/kultur/ECE1604462/dansker-hoester-stor-succes-i-amerikansk-tv-serie/

    SvarSlet

Vidste du, at kommentarfelter dør, hvis ingen skriver i dem? True story.